Hogyan kezeld a stresszt az állásinterjú előtt

by | febr 29, 2016 | Állásinterjú

Hogyan-kezeld-a-stresszt-az-allasinterju-elott_150x150Egy világhírű nemzetközi cég hívott be interjúzni, ezért a legjobb formádat akarod nyújtani. Általában teljesen normális, hogy a jelöltek stresszelnek az interjú előtt, de a stressz szint hatványozottan magasabb akkor, amikor álmaid állására interjúzol. Mit tegyél, hogy maximális teljesítményt nyújts nagy nyomás alatt?

Van egy technika, amivel csökkentheted a stresszt és az interjú előtti szorongást.

Az interjú során minden szellemi kapacitásodra szükséged lesz, hogy jól válaszolj az interjúztató kérdéseire. Röviden a szorongás által generált nyomás akadályozni fog téged abban, hogy maximális teljesítményt nyújts.

Isten hozott Szorongás!

Hogy minimálisra csökkentsd a szorongás hatását, tedd épp az ellenkezőjét annak, amit a legtöbb jelölt csinál.

ÉRDEKES: 7 dolog, amit soha ne csinálj állásinterjún

Ahelyett, hogy elhessegetnéd magadtól és nem akarnál róla tudomást venni, üdvözöld, mint egy barátot!

Számíts arra, hogy izgulni fogsz. Az interjú előtt mindenki izgul. De ahelyett, hogy ezt negatív tényezőként értékelnéd – amely végül teljesen leblokkolja a mentális képességeidet -, tekints rá pozitívan. Ez a jele annak, hogy az agyad felkészült a próbatételre, a kihívásra.

Nem ez életed egyetlen esélye!

Sok tanítványomon látom, hogy túlértékelik egy-egy állásinterjú jelentőségét. Mintha az egész hátralévő életük és karrierjük egyetlen interjún múlna. Ez a szemlélte persze tovább növeli bennük a stresszt.

Emlékszel, hogy a főiskolán és az egyetemen hány vizsgád és szigorlatod volt? Hányszor gondoltad, hogy ez most a legfontosabb, a mindent eldöntő vizsga, hogy ez múlik minden?

Életünk során szinte minden nap vizsgázunk, és számtalan lehetőség adódik, hogy bizonyítsuk képességeinket és rátermettségünket. Néhány példa:

Steven Spielberg kétszer jelentkezett a University of Southern California film és televízió szakára, mindkétszer sikertelenül, végül csak 2002-ben diplomázott le…!!!

allasertesito-gomb_newsletter1

J. K. Rowling Harry Potter és a bölcsek köve című könyvét 12 kiadó utasította vissza, mert úgy gondolták, hogy egy varázsló gyerek kalandjai nem érdeklik az embereket…!!!

Nincs olyan, hogy csak egyetlen lehetőség adatik meg neked a sikerre. Gondolj arra, hogy az előtted álló interjú csak egy a számos lehetőség közül. Ha ez most nem sikerül, majd sikerül a következő!

Kálmán Tamás
Állásinterjú Tréner

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.