Hogyan öltözz fel állásinterjúra kánikulában?

by | júl 6, 2016 | Állásinterjú

Hogyan-oltozz-fel-allasinterjura-kanikulaban_150x150Sokszor olvashatjuk, hogy nyárra könnyű anyagból készült, de elegáns ruhát vegyünk fel, de a gyakorlatban ez mit is jelent? Ha közvetítő cég intézte az állásinterjút a leendő munkáltatóval, érdemes tőle tanácsot kérni: ő mit gondol, mit várnak el egy állásinterjús öltözék gyanánt a jelölttől? Tekintve, hogy ő már járt a cégnél, találkozott a döntéshozókkal, a véleménye, tanácsa nagyon hasznos lehet.

Nőknek

Állásinterjús stresszben és még kánikulában is együttvéve az izzadás garantált, márpedig állásinterjún a legkevésbé sincs szükségünk pár izzadtságfoltra a ruhánkon. Ezt elkerülendő, sötét ruhát kell felvenni. Egy nagyon jól működő ruhadarab erre az esetre a blézerblúz, ami ugyan vastag, hiszen bélelt, mégis nyárias, hiszen rövidujjú vagy akár ujjatlan és szabása okán mindenképpen elegáns.

A szoknya viselése állásinterjún nejlonharisnya viselésére is kárhoztatná a hölgyeket, ezt csak egy módon kerülhetjük el: elegáns nadrágot veszünk fel. Kellemesebb, mint a nejlonharisnyanadrág, ha a blézerblúz sötét, akkor egy világos nadrággal máris igazán nyáriassá tettük a szettet.

ÉRDEKES: Hogyan készülhetsz fel az állásinterjú írásbeli tesztjeire?

Cipő: tekintve, hogy a protokoll szerint a nyitott orrú cipő még nem elfogadott, kénytelenek vagyunk zárt orrú cipőben, harisnyazoknival átvészelni az interjút.

Kisebb méretű női táska, és egyéb kiegészítőkkel kész is a nyárias, mégis kényelmes és elegáns öltözék. Sminkkel óvatosan: csak olyan termékeket használjunk, amik jól bírják a hőséget és nem kenődnek el!

Férfiaknak

Számukra is ajánlott a zárt cipő, ahhoz illő zokni, szandál szigorúan tilos. Nadrág nyári, könnyű anyagból, de mindenképpen elegáns legyen. Ha a pozíció és a cég maga is olyan, hogy a farmernadrág is elfogadott, abból is válaszd a klasszikus kék helyett a bézst vagy a feketét.

Ha a nadrág sötét, az ing legyen világosabb – és sajnos: hosszúujjú. A rövidujjú ing még mindig nem mindenhol elfogadott üzleti környezetben. Ha ingben mész, ne köss nyakkendőt, az zakó nélkül befejezetlen hatást kell. Ha tudod, hogy a céghez, pozícióhoz az öltöny elengedhetetlen, akkor is egy nyári szettet állíts össze. Férfiaknál komoly probléma a telefon, tárca elhelyezése, erre vagy táskát, vagy zakó zsebét javaslom. Hibás gyakorlat, hogy ha hellyel kínálnak, te a nadrágzsebből kirántod, és az asztalra teszed ezeket leüléskor (és nem csak állásinterjún hiba ez…).

Takard el!

Nőknél fontos, hogy melltartópánt, fehérnemű széle ne látszódjon át a ruhán, ez lerombolja az elegáns képet bármely ruhánál. Nyáron kevesebbet takarunk a testfelületünkből, mégis a dekoltázs és szoknyahossz esetén maradjunk a decens mértéknél. Kerüljük az áttetsző ruhadarabokat!

Férfiakra is igaz, hogy ha nem ismered a céget jól, vagy tudod, hogy konzervatív értékeket vallanak, úgy öltözz, hogy tetoválás ne legyen látható rajtad.

JobAngel cikkei minden olyan kérdésre választ adnak, amely az álláskereséshez kapcsolódik. Nézz szét közöttük, tudd meg mi a fontos egy állásinterjún, mit kell tudni a próbaidőről, vagy, ha nem kaptál meg egy állást, hogyan tudsz talpra állni és újult erővel belevetni magad a munkakeresésbe.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.