Interjúkérdés: Meséljen magáról!

by | júl 12, 2016 | Állásinterjú

Interjukerdes.Meseljen-magarol_150x150Amennyiben voltunk már pár interjún, akkor kétségtelenül találkozhattunk azzal a kéréssel, hogy mutassuk be magunkat röviden, meséljünk kicsit magunkról. Ez az a kérdés, amivel felkelthetjük az interjúztató figyelmét, formálhatjuk a benyomását rólunk.

Mindenképp érdemes azonban jól átgondolni és felkészülni a válasszal, mert jelentősen befolyásolhatja az interjú kimenetelét.

A HR-es ilyenkor arra kíváncsi, hogy mi mit emelnénk ki a szakmai múltunkból, illetve hogy milyen a személyiségünk, hogyan gondolkodunk. Két dolgot érdemes szem előtt tartani mikor megfogalmazzuk a válaszunkat.

Ne legyen túl hosszú!

Nem érdemes nagyon elnyújtani a bemutatkozást, ne meséljük el az élettörténetünket. Számoljunk körülbelül 3-5 perccel, készüljünk fel, hogy mit szeretnénk ennyi időben elmondani.

Szakmaiság mindenek előtt!

Fontos, hogy főként szakmai témákat érintsünk, a magánéletünk nem tartozik a munkavállalóra.

Célszerű átgondolni ilyenkor a tanulmányainkat, képzettségünket, az elért szakmai sikereinket, a megpályázott munka során alkalmazható készségeinket, szakmai céljainkat és azt, hogy miért keltette fel az érdeklődésünket az adott vállalat.

Példa:

„Tapasztalt kommunikációs szakértő vagyok, és átfogó ismeretekkel rendelkezem a tájékoztatási eszközökről és módszerekről. Már jó pár széleskörű kommunikációs tervet készítettem főbb nyilvános eseményekre, több tucat cikket írtam, amelyeket világszerte elismert kiadványok vettek át, és számos szakosított oktató programot készítettem felnőtteknek és tanulóknak egyaránt. Mindig készen állok új módszerek és eljárások elsajátítására, és olyan továbbfejlesztett módszereket használtam az előző állásomban, amelyek pénzt takarítottak meg, és növelték a termelékenységet. Szeretek emberekkel dolgozni és csapatjátékos vagyok, de azt se bánom, ha egyedül kell a kihívások elé állnom. Önkéntesként tevékenykedem a helyi focicsapatnál, és szeretek részt venni a közösségi eseményeken is. A célom, hogy letegyem a doktori vizsgámat és még több tapasztalatot szerezzek a kommunikáció terén.”

ÉRDEKES: Tuti válaszok egy állásinterjún

Interjú előtt szánjunk időt a felkészülésre! Számos előnnyel jár, ha interjú előtt begyakoroljuk a válaszainkat:

  • csökkenti a szorongásunkat,
  • maximálisan ki tudjuk használni a ránk fordított időkeretet,
  • jelentősen megnöveljük az interjú sikerességét.

Sikeres felkészülést kívánunk!

Van olyan tényező, ami neked segített az interjú előtti szorongás leküzdésében? Oszd meg velünk hozzászólásként, segítsd a többi álláskeresőt!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.