Interjúkérdés: Miért szeretnéd ezt a munkát?

by | okt 24, 2016 | Állásinterjú

Interjukerdes.miert.szeretned.ezt.a.munkat_150x150Előző cikkünkben a váltás okát tárgyaltuk, most pedig arra az interjúkérdésre keressük a választ, hogy miért szeretnénk a megpályázott cégnél dolgozni.

Általában olyan válaszokat mondunk, hogy mert

–          mert szeretnék XY pozícióban elhelyezkedni, …

–          szeretnél feljebb lépni…

–          elköltöztünk és ezért szeretnék egy közelebbi helyen állást vállalni,

–          a jelenlegi helyemen már nincs kihívás…, stb.

A fentebbi válaszokkal az a baj, hogy nem kifejezetten az adott pozícióról és cégről szólnak. Lehetnek ezek a valós indokaink, de képzeljük magunkat a HR-es helyébe egy percre. Több jelentkező közül szeretnénk kiválasztani azt a személyt, aki mind emberileg mind szakmailag megfelel a pozíciónak és motivált arra, hogy a cégnél dolgozzon.

Arra kell figyelnünk, hogy konkrétan a kérdésre válaszoljunk, tehát, hogy kifejezetten miért annál a cégnél azt a pozíciót választottuk. Hogyan tegyük mindezt?

A vállalatról…

Mindegyik dolgozó szereti azt hallani, hogy mennyire jó az adott vállalat külsős szemmel. Éppen ezért mondjuk el, hogy miért gondoljuk jónak az adott céget, mi tetszik benne, amiért szívesen dolgoznánk ott.

A pozícióról…

A másik fontos dolog a pozíció amit megpályáztál. Mondjuk el, hogy miért tetszett meg a munkakör, milyen kihívások rejlenek benne még akkor is, ha egy rutinfeladatról van szó.

Jelenlegi helyzetünkről…

A végén pedig nyugodtan hasonlítsuk össze a jelenlegi vagy volt munkánkkal, milyen különbség vagy épp hasonlóság van a két pozíció és vállalat között.

A fentiek alapos átgondolásával könnyedén tudunk majd válaszolni a feltett kérdésekre. A legfontosabb, hogy mindig érkezzünk felkészülten az interjúra!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.