Milyen kérdést tegyünk fel az interjún?

by | júl 5, 2016 | Állásinterjú

Milyen-kerdest-tegyunk-fel-az-interjun_150x150Végre behívtak minket interjúra, elérkezett a mi időnk! Legyünk büszkék magunkra, hiszen a pályázati anyagunk jól sikerült. Most már csak annyi a teendőnk, hogy kellően felkészüljünk az interjúra.

A felkészüléshez hozzátartozik, hogy minden információt összegyűjtünk a cégről, valamint az is, hogy kérdésekkel készülünk.

Az interjú végén az interjúztató a legtöbbször megkérdezi, hogy nekünk van-e bármiféle kérdésünk. Ilyenkor jó pontnak számít, ha tudunk kérdezni! Ebből is látszódik, hogy érdekel bennünket a vállalat és a megpályázott pozíció. Az alábbiakban összegyűjtöttük milyen kérdéseket érdemes feltenni ilyenkor:

Hogyan jellemezné a vállalati kultúrát?

Ez egy jó kérdés, amennyiben ki szeretnénk deríteni, hogy milyen érzés a vállalatnál dolgozni, milyen tulajdonképpen a vállalat ahova jelentkeztünk. Az interjúztató válaszából leszűrhetjük, hogy jó helyre pályáztunk.

ÉRDEKES: A sikeres interjúért

Melyek a legfontosabb elvárások a munkával kapcsolatban?

Ebből a kérdésből látszódik, hogy valóban érdekel minket a lehetőség és szeretnénk 100%-ot nyújtani a megpályázott pozícióban.

Ki lenne a közvetlen felettesem?

Amennyiben az interjún nincs jelen a vezetőnk, akkor érdemes megkérdezni a HR-estől, hogy közvetlen kinek felelnénk amennyiben felvételt nyernénk a vállalathoz.

Van fejlődési lehetőség (tréningek, továbbképzések) a cégnél?

Megtudhatjuk, hogy a vállalat nyújt-e bárminemű továbbképzést a dolgozói számára, vagy elkülönít-e erre külön keretet. Továbbá ezzel jelezzük azt a toborzó felé, hogy fontos számunkra a folyamatos szakmai fejlődés.

Mettől meddig tart a munkaidő?

Ezt is fontos mielőbb tisztázni, nehogy aztán később érjen minket meglepetés. Ráadásul ennél a kérdésnél ki is szokott derülni, hogy mennyire elvárás a vállalatnál a túlórázás…

Mikorra várhatom a visszajelzést?

Érdemes tisztázni, hogy mikor zárul le a kiválasztási folyamat és mikor számíthatunk visszajelzésre. Sokan ugyanis ha találnak egy nagyon tetszetős pozíciót sokszor le is állnak az álláskereséssel. Pedig amennyiben szeretnénk mielőbb elhelyezkedni, akkor nem szabad várnunk, hogy minden egyes helyről visszajelzést kapjunk, tovább kell folytatni a pályázást!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.