6 tipp, hogy még hatékonyabb légy!

by | jún 7, 2016 | Karriertanácsok

6-tipp-hogy-meg-hatekonyabb-legy_150x150A technológiai fejlődéssel együtt az üzleti folyamatok is felgyorsultak. Ezzel párhuzamosan a munkahelyeken egyre fontosabbá válik a feladatok elvégzése mellett, hogy azokat hatékonyan, pontosan és kreatívan oldjuk meg.

A kiemelkedő teljesítés folyamatos koncentrációt igényel tőlünk, azonban van néhány technika, mellyel fenntarthatjuk a produktivitásunkat.

Határozzunk meg célokat és azoknak megfelelően priorizáljuk a feladatokat

Első lépésként határozzuk meg, hogy mit szeretnénk megvalósítani. Gondoljuk át miért nekünk kell azzal foglalkoznunk és mit szeretnénk vele elérni. Fontos, hogy leírjuk a céljainkat, és hogy az adott feladat miként segíti a céljaink elérését.

Lassíts le

Amennyiben szándékosan megfontoltan és kellő időt szánva kezdünk el dolgozni egy-egy feladaton, az lehetővé teszi, hogy még hatékonyabban figyeljünk az adott feladatra. Kezeljük a feladatokat egyszerűen és haladjunk olyan ütemben, amely elősegíti a figyelmünk fenntartását.

Győzzük le a negatív gondolatokat

A negatív gondolatok sok energiát vesznek el tőlünk, lefárasztanak. Amikor félelmekkel, elvárásokkal és a produktivitásunkat gátló gondolatokkal van tele a fejünk, akkor egy megoldás lehetséges. Emlékeztessük magunkat, hogy mi a legfontosabb, melyek a legfőbb célok, vegyünk nagy levegőt, engedjük el a feszültséget és jusson eszünkbe, hogy miben vagyunk jók.

Gyakoroljuk az összpontosítást

Amikor egy dologra fókuszálunk és próbáljuk a figyelmünket ott tartani egy ideig akkor ezzel fejlesztjük a koncentrációs képességünket. Fogadjuk el, hogy az agyunk úgy van beprogramozva, hogy meghatározott ideig tudjuk a figyelmünket egy dologra összpontosítani. Ahhoz viszont, hogy maximálisan tudjunk teljesíteni egy-egy feladatnál elengedhetetlen, hogy kizárólag az adott munkára fókuszáljunk és ilyenkor figyelmen kívül hagyjunk minden mást.

Ne halogassunk

Felmérések szerint a felnőttek közel 15%-a krónikus halogató, pedig számos negatív következménnyel kell szembenéznünk, ha folyton halogatjuk a feladatainkat.

ÉRDEKES: Ne hagyd az utolsó pillanatra!

Fókuszáljunk a végtermékre

Fontos, hogy tudjuk merre halad a projektünk, mit szeretnénk elérni. Ha letisztázzuk magunkban, hogy mit várunk el, akkor az segíteni fog, hogy megfelelően el tudjuk végezni a feladatot.

Forrás: http://theundercoverrecruiter.com/focus-efficiency/

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.