Hány felnőtt foglalkozik azzal, amiről gyermekkorában álmodott?

by | aug 3, 2016 | Karriertanácsok

Hany.felnott.foglalkozik.azzal.amirol.gyermekkoraban_150x150A gyerekek általában elég vakmerőek az álmukat illetően. Kérdezzünk csak meg egy 5 évest arról, hogy mivel szeretne foglalkozni a későbbiekben, és ne lepődjünk meg az olyan nagyra törő válaszoktól, mint az űrhajós, profi foci játékos, milliomos vagy épp az elnök. Ráadásul vannak olyanok, akik egyszerre szeretnék mindezt.

Na ezután kérdezzük meg a felnőtteket arról, hogy megvalósult-e a gyermekkori álmuk…sajnos a legtöbbünk nem azzal foglalkozik amit még gyermekkorában maga elé képzelt.

ÉRDEKES: Mik a szakmai céljaid?

Egy külföldi felmérés alapján, melyben 2000 felnőttet kérdeztek meg a jelenlegi munkájukról összehasonlítva a gyermekkori céljukkal az alábbiak derültek ki:

  • a felnőttek 80 százaléka nem olyan munkahelyen és pozícióban kötött ki mint amit gyermekkorában maga elé képzelt;
  • a maradék 20 százaléknak, akiknek sikerült elérniük gyermekkori álmukat túlnyomórészt elégedettek a hivatásukkal – 90 százalékuk magas fokú munkahelyi elégedettségről számolt be;
  • a tanulmány arra is rávilágított, hogy például az orvosi szakmáról minden korosztály álmodozik, míg az ambiciózusabb pályák mint az űrhajós vagy a balerina inkább a 7 év alatti korosztály számára cél.

Azért ne keseredjünk el: attól, mert nem azzá váltunk amit gyermekkorunkban képzeltünk el még nem kell leírni önmagunkat. Azok is nagyfokú munkahelyi elégedettségről számoltak be ugyanis, akik nem olyan pozícióban dolgoznak, mint amilyenről kiskorukban álmodoztak.

Kíváncsi vagy melyek a gyermekek által legvágyottabb szakmák? A felmérésben részt vevő felnőttek gyermekeinek válaszaiból láthatóak melyek a legpreferáltabb szakmák a különböző életkorú gyermekeknél.

Hany-felnott-foglalkozik-diagram

Neked sikerült megvalósítanod a gyermekkori álmod? Írd meg nekünk hozzászólásként!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.