Így tűnj magabiztosnak!

by | ápr 13, 2016 | Karriertanácsok

Igy-tunj-magabiztosnak_150x150A magabiztosság az életünk számos területén egy fontos tulajdonság. Azok az emberek, akiknek van kiállásuk a munka terén is jobban helyt tudnak állni.

Tanulmányok alapján bizonyított, hogy aki magabiztosabbnak tűnik, az nagyobb eséllyel kerül magasabb rangú pozícióba, mint bizonytalan társai. Továbbá nagyobb befolyással vannak másokra, jobban meghallgatják őket.

Azonban fontos tudni, hogyha nincs nagy önbizalmunk, akkor a testbeszédünkön való apró módosításokkal nagy hatást érhetünk el. Ameddig nem jön magától, érdemes őket betanulni:

1. Állat és fejet fel!

Tartsuk egyenesen a fejünket és az állunkat. Tárgyaló pozícióban a lehajtott fej behódolást jelent! A magabiztos emberek mindig felfelé néznek, sosem le az asztalukra, vagy a lábukra. „Gondoljunk arra, hogy meg kell tartanunk a koronát a fejünkön.”

2. Állj egyenesen!

A helyes testtartás befolyásolja, hogy mások milyennek látnak bennünket. Ha egyenesen állunk egyszerre sugárzunk bizalmat, hatalmat és nyugodtságot. Ezzel szemben a görnyedt testtartás szakmaiatlanságot és érdektelenséget mutat.

ÉRDEKES: Így ölöd meg a produktivitásod

3. Lábak nyitott, széles távolságban

Talán azt gondoljuk, hogy senki nem nézi a lábunkat, azonban a helyes állás utal a magabiztosságunkra.  Ha túl közel tesszük egymáshoz a lábunkat az félénkségre utal.

4. Kezünk legyen mindig látható, ne tegyük zsebre

A kezünket ne dugdossuk, mindig legyen látható a partnerünk számára. A zsebre dugott kéz azt sugallja, hogy idegesek, feszültek vagyunk, ezzel mutatjuk, hogy kényelmetlenül érezzük magunkat. A keresztbe tett kéz sem jobb, mivel az zárkózottságot, elzárkózást mutat.

allasertesito-gomb_newsletter1

5. Ügyelj a szemkontaktusra!

A szemkontaktus megtartása az egyik legerősebb jele a magabiztosságnak. Ha ez megy nekünk a legnehezebben akkor érdemes kipróbálni, hogy a partnerünk szemébe nézünk egy két másodpercre, majd az orrára, ezt követően pedig a szájára…és így váltakoztassuk a beszélgetés alatt. Ezzel a módszerrel nem tűnik fel a beszélgető partnerünknek, hogy nem a szemébe néztünk egész idő alatt.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.