Könyvajánló álláskereséshez

by | febr 5, 2016 | Karriertanácsok

könyvMindig van hová fejlődni az élet minden területén. Így van ez az álláskereséssel is, érdemes elsajátítani az interjúzási technikák, prezentálási képességek és egyéb készségek minden csínját-bínját, hogy ne ezen múljon minket választanak-e. 

Az álláskeresési időszak többek között arra is jó, hogy számos forrásból tudjunk meríteni ötleteket, feltöltődjünk új ismeretekkel, motiváljuk magunkat. Ennek érdekében készítettünk egy listát, tele hasznos könyvekkel:

A kiemelkedően eredményes emberek 7 szokása /Covey, Stephen M. R./

A szerző a személyes és a szakmai problémák megoldásához elvközpontú oldalról közelít, megmutatja hogyan építhetjük be életünkbe és hogyan juttathatjuk érvényre azt a 7 alapelvet, melyek biztonságot, bölcsességet és erőt adnak nekünk. „A valaha írt egyik leginspirálóbb és legnagyobb hatású könyv, A kiemelkedően eredményes emberek 7 szokása már 25 éve hódít újabb és újabb olvasókat. A könyv elnökök és vezérigazgatók, pedagógusok és szülők életét változtatta meg – emberek millióit minden korosztályban és foglalkozással.” /Alexandra.hu/

Hatékonyságnövelés stresszmentesen – GTD /David Allen/

„Valóban stresszmentesen növelhetjük hatékonyságunkat, ha megtanuljuk tudatosan kisöpörni elménkből a figyelemelterelő tényezőket?” A szerző szerint stresszforrásunknak nem az időhiány az igazi oka, hanem az, hogy nem látjuk tisztán és nem határozzuk meg a pontos feladatot és a szükséges lépéseket. Módszere (GTD – Getting Things Done) segít az idő optimális kihasználásában és abban, hogy gondolataink között is rendet tegyünk.

ÉRDEKES: Motiváló filmek álláskereséshez

Kommunikációs ABC mesterfokon – A kapcsolatteremtés művészete /Allan Pease – Barbara Pease/

Sokan irigyeljük azokat az embereket, akik egy idegen szituációba kerülve könnyedén, szinte azonnal kapcsolatot tudnak teremteni bárkivel. Ezt nevezik karizmának. A legtöbben úgy hisszük, erre születni kell, pedig az igazság az, hogy ez egy tanulható készség, mindenki számára elsajátítható, fejleszthető, tökéletesíthető. Ebben a könyvben megtudhatjuk, hogyan fejlesszük ki magunkban ez a készséget.

A meztelen előadó /Garr Reynolds/

Meztelen, vagyis tárgyi kellékek nélküli prezentálás, melynek lényege, hogy elhagyjuk a szükségtelen, felesleges dolgokat annak érdekében, hogy el tudjuk juttatni üzenetünk lényegét a közönséghez, kapcsolatot tudjunk létesíteni a hallgatóságunkkal. A módszer lényege az egyszerűség, világosság, őszinteség, természetesség és szenvedélyesség. Garr Reynolds megmutatja, hogyan adhatjuk át mondanivalónk lényegét, és tarthatunk egyszerre természetes és emlékezetes prezentációkat.

Van egy jó könyv, amit ajánlanál másoknak? Írd meg hozzászólásként, segíts a többieknek!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.