Mely kérdésektől kíméljük meg a főnökünket?

by | jún 29, 2016 | Karriertanácsok

Mely-kerdesektol-kimeljuk-meg-a-fonokunket_150x150Akár újak vagyunk a munkahelyen vagy már több éve dolgozunk együtt a vezetőnkkel, számít, hogy milyen kérdéseket teszünk fel neki napról napra.

A helytelen, nem oda illő vagy szakmaiatlan kérdések árthatnak a karrierünknek. Jogosan kérdezhetjük, hogy akkor mi az, amit mindenképp kerüljünk, íme hát a lista:

„Merre van a mosdó?”

Ez az a kérdés, amire a választ magunk is megtaláljuk egy kis kutatás után, vagy megkérdezhetjük a többi kollégát. Ne zavarjuk a vezetőséget efféle kérdésekkel.

„Ki, mit, mikor, hol, miért, hogyan?”

Kerüljük a zavaró kérdéseket. Nem jó, ha minden egyes szerződés aláírásakor kérdésekkel bombázzuk a menedzsmentet. Úgy tűnhet, hogy csak a saját hangunkat akarjuk hallatni.

„Hallott róla, hogy…?”

A pletykálkodás sem vet jó fényt ránk, kerüljük az innen-onnan hallott, kétes információk továbbadását.

„Biztos benne?”

Nyíltan megkérdőjelezni a vezetőnk döntését nem csak arcátlanság, de gyakorlatilag garantáltan elvágjuk magunkat és nagy eséllyel többet nem hívnak be minket a megbeszélésekre. Ha úgy érezzük, hogy a vezetőnk valami téves információt közölt, akkor inkább jegyezzük meg diplomatikusan: „…elképzelhető, hogy engem félretájékoztattak ezzel kapcsolatban, de én úgy tudom, hogy…”.

Így arra ösztönözzük, hogy vizsgálja felül és ha szükséges korrigálja az információt anélkül, hogy védekezésre kényszerítenénk. Bármilyen kifejezést is használunk ilyenkor, fontos, hogy azt segítőkész és szívélyes hangon tegyük.

„Merre lehet itt egy jót enni?”

Hacsak nem bizonyosodtunk már meg róla, hogy a vezetőnkkel baráti a munkaviszonyunk, ne kérjünk tőle tanácsot az ebéddel kapcsolatban. Mérlegeljünk mielőtt kérdezünk és próbáljunk kizárólag olyan kérdéseket feltenni,a melyek valóban szükségesek.

ÉRDEKES: Kiállhatatlan a vezetőd? Így kezeld!

„Mára már nincs sok tennivalóm. Hazamehetnénk korábban?”

Ez a kérdés nem közvetíti azt, hogy mennyivel járulunk hozzá a vállalat sikereihez. Úgy tűnhet, hogy a munkaadó belénk fekteti a pénz, minket nem érdekel a vállalat, nem vagyunk a segítségére. Persze másképp hat, hogyha meg is tudjuk indokolni, hogy miért szeretnénk korábban elmenni.

Forrás: http://www.aol.com/article/2016/06/22/18-questions-you-should-never-ask-your-boss/21400071/

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.