Mire tanít a sport?

by | jún 27, 2016 | Karriertanácsok

Mire-tanit-a-sport_150x150Szívesen kihagynád a mai edzést? Ne tedd! Ezektől a jó szokásaidtól válsz erősebbé fizikailag,  mentálisan, emocionálisan és intellektuálisan.

Ép testben ép lélek – tartja a mondás. Nem véletlen, aki rendszeresen sportol, az idővel jobban is érzi magát a bőrében. A jó fizikai kondíció nem csak az egészségünkre van hatással, hanem a lelki világunkra is. Magabiztosabbak, határozottabbak leszünk és jobban vesszük az akadályokat is, ezt eddig mindenki tudja. Azonban azt már nem biztos, hogy a sportban megélt küzdések mire tanítanak meg amit a munkánk során alkalmazhatunk…

Fájdalmas az átalakulás

Annyival könnyebb a jelenlegi állapotunkban maradni. Az előrehaladáshoz és fejlődéshez mentálisan fel kell készülnünk, hogy fájdalommal jár majd. A rövid-távú fájdalmak biztosítják a hosszú-távú sikereket.

Amikor már feladnánk, akkor is folytassuk tovább

Amikor már a hócipőnk is tele van a munkával két dolgot tehetünk…felmondunk, vagy folytatjuk tovább. A fájdalom el fog múlni, az eredmény pedig mindent felülmúl majd.

A legnagyobb versenytársad saját magad

Sokszor másokkal vagyunk elfoglalva, ahelyett, hogy önmagunkkal foglalkoznánk. Az üzleti életben is ha túl sok energiát fektetünk a versenytársaink elemzésébe, értékes időt veszíthetünk önmagunk fejlesztéséből.

ÉRDEKES: Mivel fejleszthető a munkakedv és a dolgozói mentalitás?

Az emberek többsége túl elfoglalt ahhoz, hogy veled foglalkozzon

Vagyis az emberek valószínűleg egyáltalán nem foglalkoznak veled. Megvannak a saját céljaik, amelyeket el szeretnének érni. Éppen ezért ne fektessünk túl sok időt abba, hogy vajon mit gondolhatnak mások…

Forrás: 

http://www.aol.com/article/2016/06/16/10-business-lessons-youll-learn-at-the-gym/21396698/

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.