Mire tanít a sport?

by | jún 27, 2016 | Karriertanácsok

Mire-tanit-a-sport_150x150Szívesen kihagynád a mai edzést? Ne tedd! Ezektől a jó szokásaidtól válsz erősebbé fizikailag,  mentálisan, emocionálisan és intellektuálisan.

Ép testben ép lélek – tartja a mondás. Nem véletlen, aki rendszeresen sportol, az idővel jobban is érzi magát a bőrében. A jó fizikai kondíció nem csak az egészségünkre van hatással, hanem a lelki világunkra is. Magabiztosabbak, határozottabbak leszünk és jobban vesszük az akadályokat is, ezt eddig mindenki tudja. Azonban azt már nem biztos, hogy a sportban megélt küzdések mire tanítanak meg amit a munkánk során alkalmazhatunk…

Fájdalmas az átalakulás

Annyival könnyebb a jelenlegi állapotunkban maradni. Az előrehaladáshoz és fejlődéshez mentálisan fel kell készülnünk, hogy fájdalommal jár majd. A rövid-távú fájdalmak biztosítják a hosszú-távú sikereket.

Amikor már feladnánk, akkor is folytassuk tovább

Amikor már a hócipőnk is tele van a munkával két dolgot tehetünk…felmondunk, vagy folytatjuk tovább. A fájdalom el fog múlni, az eredmény pedig mindent felülmúl majd.

A legnagyobb versenytársad saját magad

Sokszor másokkal vagyunk elfoglalva, ahelyett, hogy önmagunkkal foglalkoznánk. Az üzleti életben is ha túl sok energiát fektetünk a versenytársaink elemzésébe, értékes időt veszíthetünk önmagunk fejlesztéséből.

ÉRDEKES: Mivel fejleszthető a munkakedv és a dolgozói mentalitás?

Az emberek többsége túl elfoglalt ahhoz, hogy veled foglalkozzon

Vagyis az emberek valószínűleg egyáltalán nem foglalkoznak veled. Megvannak a saját céljaik, amelyeket el szeretnének érni. Éppen ezért ne fektessünk túl sok időt abba, hogy vajon mit gondolhatnak mások…

Forrás: 

http://www.aol.com/article/2016/06/16/10-business-lessons-youll-learn-at-the-gym/21396698/