Munkahelyváltás helyesen

by | júl 26, 2016 | Karriertanácsok

Munkahelyvaltas.helyesen_150x150Találtunk egy másik munkahelyet, ahol új kihívások és feladatok várnak ránk? Gratulálunk! Azonban sajnos a nagyja még hátravan…fel kell mondanunk és el kell hagynunk a jelenlegi munkahelyünket.

Ez mindig kényelmetlen, függetlenül attól, hogy hány év munkatapasztalat áll mögöttünk. Fontos, hogy helyesen tegyük. Nézzük, mire kell odafigyelni:

Ne pletykálkodjunk!

Nincs annál rosszabb mintha a felettesünk az egyik kollégánktól tudja meg, hogy szeretnénk felmondani. Éppen ezért a főnökünk legyen az első akivel ezt közöljük!

Kínáljuk fel a segítségünket

Jó pontot jelent majd a korábbi vezetőnknél, ha látja, hogy szívesen segítünk a helyünkre felvenni kívánt új kolléga kiválasztásában és betanításában.

Ne lazuljunk nagyon!

Mikor már tudjuk, hogy hamarosan elhagyjuk a vállalatot akkor nagyon gyorsan vezet arra az út, hogy már semmivel nem vagyunk hajlandóak foglalkozni. Vigyázzunk azonban, mert nem tudhatjuk, hogy mit hoz az élet illetve hogy kivel áll jó viszonyban a vezetőnk. Ne akarjuk, hogy a végén rossz véleménye legyen rólunk!

Célkitűzés

Egy hónapos a felmondási időnk? Érdemes kitűzni erre az időszakra kis célokat, milyen feladataink vannak még, mit mikorra kellene befejeznünk. Vezessük ezeket a feladatokat magunknak és az utolsó napunkon nézzük át, hogy mindent sikerült-e időben befejezni.

ÉRDEKES: Hogyan mondd fel a munkaviszonyod biztonságosan?

Fontos kollégák és partnerek

Van olyan kollégánk, akire sokszor számíthattunk? Érdemes tudatni velük (akár egy levélben), hogy hálásak vagyunk a segítségért. Ugyanilyen hasznos, ha tájékoztatjuk a partnereinket, kapcsolattartóinkat, hogy távozunk a cégtől és hogy köszönjük a közös munkát. A fontos partnerekkel akár még a további elérhetőségünket is célszerű megosztani.

Őszinteség és javaslat

Legtöbbször a multinacionális vállalatoknál a kilépő dolgozóval is készítenek egy interjút, hogy megtudják, miért hagyja el a vállalatot. Ilyenkor érdemes őszintének lenni és elmondani az okokat. Fontos azonban, hogy próbáljuk elkerülni a személyeskedést, diplomatikusan fogalmazzunk.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.