Nyáron a munkahelyen – mit szabad és mit tilos

by | júl 25, 2016 | Karriertanácsok

férfi a munkahelyenA nyári forróság idején sem szabad elfelejtenünk, hogy milyen öltözékben ajánlott megjelennünk a munkahelyünkön. Természetesen az elsődleges szempont a kényelem, azonban törekedjünk arra, hogy ne öltözzünk túl lengén. Emellett fontos, hogy odafigyeljünk az étkezési szokásainkra is, mert befolyással vannak a napi teljesítőképességünkre, ezért körültekintően válasszunk ebédet.

Öltözködés

Amikor reggel a ruhatárunkban válogatunk, érdemes szem előtt tartanunk a munkáltatónk elvárásait a megjelenésünkkel kapcsolatban. Erről mindenképpen tájékozódjunk előzetesen a munkatársainktól, ha az első nyarunkat töltjük az új állásunkban.

Hölgyek esetében viselhető szoknya és rövidnadrág is, de ügyelni kell arra, hogy megfelelő legyen ezeknek a ruhadaraboknak a hossza. Mindenképpen ellenőrizzük le otthon a tükör előtt, hiszen napközben könnyen kényelmetlenné válhatnak. A felső ruházat esetében kerüljük a toppokat és az átlátszó anyagokat, hiszen nyáron sem megengedett a viselésük. Helyettük világos színű viseletet válasszunk és hanyagoljuk a feszes szabású darabokat is. Anyagában pedig a pamutból készült ruhákat részesítsük előnyben, hogy az izzasztó tömegközlekedési eszközök után is felszívja ruhánk a nedvességet.

Férfiaknál a rövid ujjú ing viselete megengedett és a sötét színű öltönyt és nadrágot is világosabbra cserélhetjük. Azonban, ha tárgyalásra kerül a sor, abban az esetben kötelező a hosszúnadrág. A kényelem egyik fontos szempontja, hogy a lábaink komfortos helyzetben legyenek, azonban a papucs és a szandál viselete kerülendő. Érdemes anyagában bőr lábbelit viselnünk, hogy a lábunk jobban bírja az egész napos bezártságot. A hölgyek esetében is az elől zárt és hátul nyitott típus az ajánlott.

Smink és kiegészítők

Kánikula idején is fontos, hogy ápolt külsővel jelenjünk meg, azonban a kevesebb, az több elmélete a nyári sminkelési szokásainkra is igaz. Kerüljük a folyós alapozókat és krémeket, ugyanis elég kínos tud lenni, ha lefolynak vagy elkenjük őket az arcunkon. A szemek és az ajkak kifestése elegendő a meleg napokon. A kiegészítők esetén is törekedjünk az egyszerűségre és válasszunk szolid, kevésbé kirívó darabokat, amelyek szinkronban vannak az öltözékünkkel.

ÉRDEKES: Hogyan maradjunk produktívak a nyári forróságban?

Étkezés

A forró nyári napokon könnyebben elfáradunk és kimerülünk, ez alól a hétköznapok sem kivételek. Gyakran ebéd után kap el bennünket az álmosság, amelynek megelőzésében a megfelelő étkezés is segítségünkre lehet. Kerüljük a nehéz és zsíros ételeket, fogyasszunk helyettük salátákat, fehér húsokat, sok zöldséget és gyümölcsöt. Manapság már a legtöbb iroda légkondicionált, ennek következtében könnyen elfelejtkezhetünk a megfelelő folyadékbevitelről. Azonban a minimum napi 1,5-2 liter víz elfogyasztására fokozottan ügyeljünk, hiszen a fáradtságunk másik kiváltó oka a folyadékhiány lehet.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.