Részmunkaidősből teljes munkaidős állást

by | febr 10, 2016 | Karriertanácsok

Reszmunkaidosbol-teljes-munkaidos_150x150A legtöbben kizárólag teljes munkaidős állásokra pályázunk, sokszor át sem futjuk a hirdetést, ha már az elnevezéséből is látható, hogy részmunkaidős a pozíció.

Pedig korábban már írtunk róla, hogy számos előnye van a részmunkaidős állások elvállalásának, többek között szakmai fejlődést, készségek elsajátítását nyújtja rugalmas keretek között, hogy másra is jusson időnk. De mi van olyankor, ha változott az élethelyzetünk és szeretnénk teljes állásban dolgozni?

Készségek fejlesztése

Az egyik legfontosabb lépés a Careerbuilder cikke alapján ilyenkor az, hogy megbizonyosodjunk róla, megérdemeljük az előléptetést, vagyis hogy a cég alkalmazzon minket teljes munkaidőben is. Ehhez meg kell tanulnunk a teendőinket tökéletesen elvégezni.

Ne gondoljunk úgy az állásunkra mint egy ideiglenes dologra, hanem kezeljük úgy mint egy teljes állást és mutassuk meg a munkaadónknak, hogy professzionális munkát tudunk végezni még így, kevesebb idő alatt is. Ennek érdekében persze fejlesztenünk kell magunkat és azokat a készségeket, amelyeket megkövetel az adott pozíció.

ÉRDEKES: A részmunkaidős munka előnyei

Hozzáadott érték

Kizárólag azért mert elvégezzük a feladatunkat még nem fognak felvenni teljes állásba. Ki kell tűnnünk valamivel és meg kell mutatnunk, hogy mivel tudnánk mi hozzájárulni a cég sikereihez. Gyakran azért alkalmaznak részmunkaidős dolgozókat, mert más pozícióban nincs üresedés a vállalatnál. Viszont dolgozóként ez egy egyedülálló helyzetet nyújt számunkra ahhoz, hogy feltérképezzük a vállalat helyzetét, igényeit és kitaláljuk ez alapján, miben lenne ránk szükség.

Felelősségvállalás

Mi van akkor, ha olyan pozícióban alkalmaznak, ahonnan nem látunk semmilyen lehetőséget a kitörésre? Ilyenkor irányítsuk a vezetőség felé a kérdést!

Az is elképzelhető ugyanis, hogy a vezetőnk nem gondolja, hogy szeretnénk több ideig dolgozni. A legegyszerűbb és leghatékonyabb módja a lehetőségeink és feladataink bővítésének, ha rákérdezünk a felettesünknél.  Ilyenkor persze nem csak arról beszélhetjük, hogy szeretnénk fejlődni, hanem megemlíthetjük azt is, hogy szeretnénk teljes állásban elhelyezkedni a vállalatnál a későbbiekben.

Kapcsolatépítés

Ez idő alatt próbáljunk meg beilleszkedni a csapatba, beszélgessünk a többiekkel. Amennyiben úgy dönt a vezető, hogy a képességeink alapján alkalmazna bennünket teljes állásban is, előtte valószínűleg meg fogja kérdezni erről a kollégákat is, és ilyenkor jól jön, ha szimpatizálnak velünk.

Ha nem csak a vezető, hanem a kollégák számára is hozzáadott értéket nyújtunk, akkor elképzelhető, hogy ők fogják kezdeményezni a vezetőnél a pozíciónk kibővítését.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.