Sikeres nők titka

by | dec 19, 2016 | Karriertanácsok

Sikeres.nok.titka_150x150Legyen szó cégvezetőről, sportolóról, írónőről, énekesről, műsorvezetőről és még sorolhatnánk – van valami közös bennük. Mindegyikük más-más családi háttérrel, személyiséggel, készséggel rendelkezik mégis a mentalitásukban és hozzáállásukban hasonló célok mentén működnek.

Cikkünkben összegyűjtöttük ezeket a közös pontokat:

Az erősségeikre játszanak

Ez nem feltétlen azt takarja, amit szeretnek is csinálni. Elképzelhető például, hogy imádsz otthon üveget festeni, de mégsem ezt választod a karrierednek. Gondolkozz el azon miben vagy annyira jó, hogy idővel uralhatod azt a szakterületet. Emellett azonban az sem árt, ha szereted is amit csinálsz. A sikeres nők első gondolatra azt választják a karrierüknek, amiben nagyon jók és csak másodiknak azt amit szeretnek is.

Ambiciózusok

Nem álmodoznak arról, hogy a legjobbak legyenek a szakterületükön, vagy az adott osztályon. Arról álmodoznak, hogy az egész országban ők legyenek a legjobbak, megakarják váltani a világot!

Pozitív hozzáállás mindenkor

A sikeres nők tudják, hogyan kezeljék a csalódásokat úgy, hogy ne kerüljenek egy negatív spirálba és ne maradjanak ebben az állapotban. Tisztában vannak vele, hogy a jövő nekik fog kedvezni.

Szervezettek

Nem mondanak le időpontokat, nem teszik át máskorra, nem beszélnek és gondolnak túl dolgokat. Gyorsan eldöntik, hogy mit szeretnének és aztán megteszik – egyszerűen és szervezetten.

Folyamatosan képzik magukat

Sosem stagnálnak egy szinten, állandóan új dolgokat tanulnak, továbbképzik magukat.

Van mögöttük támogatás

A legtöbb sikeres nő mellett van egy partner vagy család aki támogatja őket a hivatásukban. Tudják, hogy mindig van valaki akire támaszkodhatnak ha szükséges.

Tudják, hogy a kudarc és a siker együtt jár

Ahhoz, hogy elérjünk a csúcsra rengeteget hibázunk előtte, ez így természetes.

Hálásak maradnak

Sosem veszik biztosra az éppen adott helyzetüket és hálásak azért amijük van.

Hosszú távon keményen dolgoznak

Egyikük sem juthatott volna el idáig, ha nem kitartó és nem dolgozik keményen. Ez egyértelműnek tűnhet, de ezt sokkal könnyebb kimondani, mint megtenni.

Nem izgulnak a kis dolgok miatt

A sikeres emberek könnyen szét tudják választani, hogy miért éri meg izgulni és miért nem.

Bölcsen választják meg a csatáikat

Nem csinálnak nagy dolgot minden apróságból, azonban ha egy valóban fontos dologról van szó, akkor azt gyorsan megoldják.

Hisznek abban, amit csinálnak

Ez egy kritikus pont a számukra. A munkájuk értelmében való hit a hajtóereje a sok éves kemény munkának.

Magabiztosak

Hisznek önmagukban!

Van jövőképük

Egy jobb jövőt látnak maguk előtt és azért dolgoznak, hogy ezt megvalósítsák hosszú távon.

ÉRDEKES: Mi a siker titka?

Sikeresek, de sosem készek

Mindig jobbat és többet akarnak elérni – mindig van még mit elérni. Ezek a nők fáradhatatlanok, folyamatosan elkötelezettek és kíváncsiak.

A Recruiter (https://www.recruiter.com/i/15-traits-of-unabashedly-successful-women/) cikke nyomán készült.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.