Tippek a szorongás leküzdéséért

by | máj 11, 2016 | Karriertanácsok

Tippek-a-szorongas-lekuzdeseert_150x150Időközönként mindannyiunk idegeskedik valami miatt a munkahelyén. Amennyiben azonban ez tartósan fennáll és a munkánk rovására megy, akkor érdemes megállni és elgondolkozni azon mi is okozza feszültséget bennünk.

Nézzük azonban, hogy mivel segíthetünk önmagunkon a fentieken kívül:

Alvás

Sokat segíthet átlendülni a feszültebb időszakokon, hogyha korán lefekszünk aludni és eleget pihenünk az éjjel. Arra, hogy mennyi az ideális alvási idő nehéz választ adni, mivel az embertípusonként eltérő lehet. Van, aki számára a 6-7 óra is elegendő, míg másnak 9 órára van szüksége, hogy teljesen kipihenje magát. A mindennapi teendők mellett igazi kihívás időben lefeküdni, ezért érdemes minden nappal egy kicsit korábban ágynak indulni mint az azt megelőző napon.

Rend a lelke mindennek

Csökkentheti a szorongásunkat az is, ha rendet teszünk az asztalunkon.

ÉRDEKES: A legjobb egészséges nassolnivalók, melyek elűzik a délutáni fáradságot

Munka-magánélet egyensúly

Az egészséges munka és magánélet egyensúly csodákra képes. Éppen ezért hanyagoljuk a késő délután és este beérkező megkereséseket, a hétvégékről nem is beszélve… Munkaidőben foglalkozzunk a feladatokkal, zárjuk le amint kiléptünk az ajtón. Szabadidőnkben kapcsoljunk ki és foglalkozzunk olyan dolgokkal amelyek feltöltenek bennünket.

Beszéljünk róla

Legyen szó a vezetőnkről, kollégánkról vagy családtagunkról sokat segíthet, ha beszélünk róla és kibeszéljük magunkból.

Irány a futópad!

Jót tesz ha hetente háromszor akár csak egy fél órát edzéssel töltünk. Segít kiadni magunkból a feszültséget és felfrissít, szánjunk hát időt rá!

Az vagy amit megeszel

…tartja a mondás. Az evés is hatással van a kedélyállapotunkra ezért erre is hagyjunk elegendő időt. Emellett érdemes odafigyelni, hogy mit választunk ebédre.

Az egészséges ételek (sok zöldség, gyümölcs) fogyasztása segít megőrizni az egészségünket, ráadásul nem leszünk tőle nyomottak ebéd után.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.