Új munkahelyed van?

by | júl 19, 2016 | Karriertanácsok

Uj-munkahelyed-van_150x150Mindig nagyon izgalmas új munkahelyen elkezdeni dolgozni. Az első munkanap általában nagyon fárasztó, mert új környezetbe kerülünk, feszülten figyelünk, mindent még aznap próbálunk megjegyezni és persze szeretnénk, ha a vállalat összes dolgozójára pozitív első benyomást tehetnénk.

Annak érdekében, hogy az első hónapokból a legtöbbet hozzuk ki, érdemes fontolóra venni az alábbi tanácsokat:

1. Alakítsunk ki jó kapcsolatokat!

Szerencsések vagyunk, ha olyan helyre kerülünk ahol kedvezőek számunkra a munkafeltételek és a feladatot is örömmel látjuk el, azonban ne feledkezzünk meg a minket körülvevő emberekről sem.  Az első néhány hónapban érdemes jó kapcsolatokat kialakítani a kollégákkal, benyomást szerezni a vállalatról, a vállalati kultúráról és megfigyelni, hogyan működnek a dolgok. A legtöbben együtt esznek a konyhában, vagy mindenki a gépénél ebédel meg? A hivatalos, formai ülések helyett kötetlenebb meetingek vannak? Ez csak néhány olyan dolog amit az első napokban tudunk megfigyelni. Kezdeményezzünk és ismerjük meg a kollégáinkat, mutassuk be önmagunkat, hogy mielőbb a csapat részét képezhessük.

2. Határozzuk meg a céljainkat!

Az új munkakörben érdemes tisztázni magunkban, hogy mit szeretnénk elérni, milyen terveink vannak a jövőre. Akár a vezetőnkkel is célszerű átbeszélni, hogy mit vár el tőlünk hosszú távon, mire figyeljünk. Amennyiben a pozíciónk megkívánja egyedi mérőszámok, célszámok, KPI-ok elérését akkor tartsuk azok elérését szem előtt!

Legyél résen, próbaidő alatt se maradj le a jó lehetőségekről! Iratkozz fel állásértesítőnkre! 

3. Bizonyítsunk!

Újként fontos bebizonyítanunk, hogy jól döntött a vállalat, hogy minket választott a meghirdetett pozícióra. Noha a nagyobb sikereket hosszú távon érhetjük el, ettől függetlenül a munkához, csapathoz és a vállalathoz való hozzáállásunkkal pozitív visszacsatolást kaphat a vezetőség a döntés helyességéről.

4. A kérdések helye

Új helyre kerülve számos új dologgal szembesülhetünk, sok kérdés merülhet fel bennünk. Jobb ezeket a kérdéseket még a kezdetekkor feltenni, mintsem várni majd úgyis kiderül alapon, hogy aztán hónapok elteltével kellemetlen helyzetbe hozzuk saját magunkat azzal, hogy még mindig nem vagyunk tisztában az adott dologgal.

Kellemetlenül érezzük magunkat, nem akarunk az új kollégák előtt tudatlannak tűnni, pedig természetes, hogy vannak kérdéseink.  Célszerű olyan személynél rákérdezni a kérdésekre, akivel szimpatizálunk.

5. Mindenki újként kezdi

Izgulunk az első megbeszélések vagy az új vezető miatt? Gondoljunk ilyenkor arra, hogy mindenki volt már a helyünkben, mindenki újoncként kezdte a vállalatnál függetlenül attól, hogy az kettő vagy húsz éve volt.

Olvasnál még? Gyűjts ötletet korábbi bejegyzésünkből: Legyen ütős a kezdés! Teendők az új munkahelyen, az első héten

6. Pihenés

Készüljünk fel, hogy az első időben nagyon el fogunk fáradni. Kimerítő, hogy a maximumot akarjuk nyújtani és szeretnénk mihamarabb belerázódni az új szituációba. Éppen ezért ügyeljünk arra, hogy korán lefeküdjünk aludni, megfelelően táplálkozzunk és igyunk elég folyadékot.

Az új álláshoz sok sikert kívánunk! Van már tapasztalatod a munkahelyváltásban? Te mit tanácsolnál az álláskeresőknek?

Forrás: http://theundercoverrecruiter.com/smash-your-new-job/

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.