Utálod a munkád? Így maradj pozitív!

by | máj 2, 2016 | Karriertanácsok

Utalod-a-munkadat_150x150A legtöbben görnyedtünk már úgy a számítógép előtt, hogy figyeltük az órák lassú múlását és vártuk az újabb szörnyű munkanap végét.

Nem szimpatizálunk a vezetőséggel, a vállalati kultúrával és hiányzik végre egy értelmes munka… röviden ez utal arra, hogy gyűlöljük az állásunkat. Nem számít azonban, hogy mennyire rossz is a helyzet, a felmondás nem mindig megvalósítható lépés. Éppen ezért a The undercover recruiter összegyűjtötte hogyan maradhatunk pozitívak ezen időszak alatt:

1. Gondolj a következő munkahelyre

Mielőtt még beadnánk a felmondásunkat, gondolkozzunk el rajta, hogy mivel szeretnénk a jövőben foglalkozni. Vannak esetleg olyan készségeink, amelyek fejlesztésre szorulnak, hogy elnyerjük az új állást? Használjuk fel az időt a jelenlegi helyen, hogy új készségeket fejlesszünk ki, vállaljunk új feladatokat, vegyünk részt új projektekben. Ez segít motiváltnak maradni és a főnök is pozitívan könyveli majd el a kezdeményezéseinket.

2. Gondoljunk a fizetésre

Nem arról szól, hogy mennyi érkezik havonta a számlánkra, hanem a jó dolgok, amiket megengedhetünk magunknak a fizetésünkből. Gyűjtünk egy világkörüli útra? Szeretnénk új helyre költözni? Vennénk már egy autót? Egy új ruhát? Ha egyre nehezebben kelünk ki az ágyból reggelente, akkor összpontosítsunk arra, hogy mi minden tudunk vásárolni a munkánkból.

3. Mosolyogj többet!

Tanulmányok kimutatták, hogy a mosolygás csökkenti a stresszt és valójában boldogabbá tesz. Mosolyogjunk a kollégáinkra és álljunk ellen annak a késztetésnek, hogy passzív-agresszív e-maileket küldjünk az undok partnereknek/munkatársaknak. Lehet, hogy elegünk van már a munkánkból, de nem kell, hogy másokra is átragasszunk a negatív hangulatot. Elvégre is, senki sem szeret negatív emberekkel együtt dolgozni, ezért próbáljunk meg pozitívak és kedvesek lenni a kollégáinkkal.

4. Legyen egy listánk a jó dolgokról

Kezdjünk el összeírni egy listát a munkahelyünkön lévő jó dolgokról, a kollégákról, vagy a munkahelyi környezetről, amelyek hiányoznának. Hiányolnánk például a drága kávéautomatát, ami tökéletes eszpresszót készít minden egyes alkalommal? Az ingyenes gyümölcstálat? A közeli kedvenc ebédhelyet? És mi van a munkahelyi bulikkal?

ÉRDEKES: Hogyan őrizzük meg a békét a munkahelyen?

5. Öltözködjünk jobban

Legyünk büszkék a megjelenésünkre, és viseljünk számunkra kedveltebb ruhákat. Hogyha jól nézünk ki, akkor jobban is érezzük magunkat és valószínűleg nem harapjuk le az első kolléga fejét, aki feladattal bíz meg.

6. Hagyjuk abba a nyafogást

Amennyiben állandóan a problémákról beszélünk, akkor egyre rosszabbul fogjuk érezni magunkat. Azt hihetjük, hogy ha kibeszéljük akkor megkönnyebbülünk, de valójában erősítjük magunkban a negatív érzéseket a munkánkkal kapcsolatban. A következő baráti összejövetelen ne gondoljunk a munkahelyünkre, hanem csak élvezzük hogy a barátokkal vagyunk.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.