Így szerezz munkát állásinterjú nélkül!

by | júl 7, 2016 | Önéletrajz és motivációs levél

önéletrajz borítóMinden álláskereső célja, hogy kitűnjön a tömegből és a munkáltató az ő pályázatát fogadja el. Különböző képesítéseket és tapasztalatokat gyűjtenek a jelöltek, hogy megmutassák ők a legalkalmasabbak az adott pozícióra, azonban egyre fontosabb, hogy ne csak tartalmában, hanem megjelenésében is egyedi legyen az önéletrajzunk.

A különböző kreatív grafikai megoldások mellett egyre több egyedi praktikával találkozhatunk. Sumukh Mehta tündérmesékbe illő története azt bizonyítja, hogy a kreativitásnak nem lehet határt szabni.

ÉRDEKES: Kreatív önéletrajz minták

Mehta Indiában, Bangalore városában élt és azzal foglalkozott, hogy önéletrajzokat készített szakemberek számára, hogy jobb álláshoz jussanak. Ám egyszer úgy gondolta, eljött az ideje, hogy készítsen egyet saját magának is és szerencsét próbáljon.

GQ_cikkbe

GQ2_cikkbe

Célja az volt, hogy a brit GQ magazin főszerkesztőjét lenyűgözze, és marketinges állást kapjon a lapnál. A siker érdekében nem egy hagyományos portfóliót rakott össze, hanem egy húsz oldalas magazint készített önmagáról, amelyet képekkel, történetekkel és a tanulmányainak részletezésével töltött meg. A magazin elkészítése lehetőséget nyújtott neki arra, hogy megmutassa az összes olyan képességét, amelyeket kamatoztatni tudna a lapnál. Úgy készítette el az anyagot, mintha a GQ szerkesztője lenne, egy teljes lapszámot készített. Grafikailag gyönyörűen megtervezte az oldalakat, írt szerkesztői levelet, készített tartalomjegyzéket és egy lenyűgöző címlapot is.

GQ3_cikkbe

Ismerjük a mondást: a jó munkához idő kell. Mehta megfogadta ezt és több mint három héten keresztül készítette önéletrajzát. „A mai versengő világban minden nagyon bonyolult, ezért ha igazán szeretnél valamit, akkor kreatívnak kell lenned, ezt csináltam én is.”- olvashatjuk Mehta Facebook oldalán az anyag kapcsán. Kreativitása és a befektetett idő meghozta gyümölcsét és Mehtanak sikerült elérnie célját. Dylan Jones, a GQ főszerkesztője gyakornoki helyet ajánlott neki Londonban a magazinnál, de a legérdekesebb, hogy mindezt állásinterjú nélkül sikerült elérnie.

GQ4_cikkbe

Mehta esete minket is inspirálhat és ösztönözhet arra, hogy bátrak és kreatívak legyünk az álláskeresés területén is.

Ha elkészültünk a saját kreatív önéletrajzunkkal, töltsük fel állásportálokra, hogy a munkaadóknak legyen esélyük ránk találni!

Forrás: http://mashable.com/2016/06/20/gq-magazine-resume/#pJSeUKypWkql

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.