Legyen az önéletrajzunk egyedi, felejtsük el a sémákat!

by | júl 1, 2016 | Önéletrajz és motivációs levél

munkavállalókKöztudott, hogy a HR szakemberek az önéletrajzok átnézésével körülbelül 20 másodpercet töltenek, ezért érdemes minél informatívabbra és egyedibbre készítenünk a sajátunkat. Fontos, hogy ne csak a formai tényezőkre helyezzük a hangsúlyt, ugyanis végül a tartalom fog dönteni egy pozíció kapcsán.

Kerüljük az általánosítást!

Kreatív, megbízható, csapatjátékos. Biztosan mindenki találkozott már ezekkel a kifejezésekkel egy bemutatkozás vagy egy önéletrajz kapcsán. Azonban ezek a jellemvonások túlságosan általánosak, nem sokat mondanak el a valódi személyiségünkről. Továbbá nehezen tudunk kitűnni a versenytársak közül, ha ugyanolyan stílusban írunk önmagunkról, mint mások.

A leghatékonyabb módja önmagunk bemutatásának, ha a munkatapasztalatink leírásánál kifejtjük, hogy mely képességeinket tudtuk kamatoztatni az adott pozícióban. Kerüljük a csapatjátékos vagyok, de önállóan is tudok dolgozni és a jó problémamegoldó képességekkel rendelkezem kifejezéseket, ugyanis ezek nem elég informatívak személyiségünkkel kapcsolatban. Mindig törekedjünk arra, hogy az adott pozícióhoz kapcsolódó, releváns tulajdonságainkat és tapasztalatainkat kiemeljük.

ÉRDEKES: Ne hasonlítsd magad másokhoz!

Találjunk ki egyedi és frappáns kifejezéseket, mint például könnyen megtalálom a közös hangot az emberekkel vagy tiszteletben tartom a határidőket, mindig törekedem a lelkiismeretes munkavégzésre

Használjuk az álláskereső portálok szolgáltatásait

Érdemes önéletrajzunkat felölteni különböző álláskereső portálokra, hiszen így esélyünk van arra, hogy a HR-esek megtaláljanak minket egy számunkra kedvezőbb ajánlattal. Fontos, hogy friss adatokat írjunk az adatlapunkra, így ha egy adott pozícióra keresnek embert, a rendszer a mi adatainkat is meg tudja jeleníteni. Így időhiány esetében is kaphatunk ajánlatokat és olyanokkal is találkozhatunk, amelyeket önállóan nem lett volna lehetőségünk megtalálni.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.