Álláskeresés uborkaszezonban

by | jún 15, 2017 | Álláskeresési tippek

Allaskereses_uborkaszezonbani_150x150Ahogy megérkezik a vakáció, úgy tűnik, mintha az üzleti élet megállna. A gyerekes döntéshozók szabadságra, nyaralni mennek, álláshirdetés alig jelenik meg, így az általános tanács, miszerint álláskeresőként minden nap tegyél valamit azért, hogy legyen új állásod, nem könnyen működik.

Így nem könnyű, hiszen a „másik oldal” eltűnt, úgy látszik, szinte nincs is kivel kommunikálni. Mit tehetsz ilyenkor? Először is, ne gondolj arra, hogy uborkaszezon van! Sok esetben ez akár előny is lehet: aki azonnal tud kezdeni, máris előnyben lehet. A verseny is kisebb, hiszen mások is úgy gondolják, hogy uborkaszezon van.

1. Böngészd tovább az álláshirdetéseket, mintha nem is lenne nyári szezon! Ilyenkor is jelennek meg álláshirdetések, főleg azok hirdetnek, akiknek nagyon sürgős lenne egy adott pozíciót betölteni. A jelentkező is kevesebb ilyenkor, tehát ezekben az állásokban jobbak az esélyei az ilyenkor pályázóknak.

2. Végezz piackutatást! Az általad szóbajöhető iparág cégeiről készíts listát, rendezd táblázatba, nézd meg a honlapjuk karrieroldalait. Ha látsz neked megfelelő állást vagy van lehetőség az adatbázisukba jelentkezni, tedd meg! Előfordulhat, hogy a szabadságról visszatérő, ezért felelős kolléga első dolga lesz megnézni, mennyit „hízott” az adatbázisa, amíg távol volt.

3. Tökéletesítsd az álláspályázati anyagod! Most van idő arra, hogy részletesebben kidolgozott, alaposan átgondolt, esetleg új design-nal színesített önéletrajzot, motivációs levelet, portfóliót, pályázati csomagot készíts. Ezeket később – ha még szükséges – sablonként használhatod újabb pályázatok kidolgozásához.

4. Tanulj! Iratkozz be nyelvtanfolyamra, vagy valamilyen „gyorstalpalóra”, ha van lehetőséged erre, és/vagy keress ingyenes, online kurzusokat. Amit egy nyár alatt meg lehet tanulni, azt már használhatod is az őszi álláskeresési szezonban.

ÉRDEKES: Mit akarnak megtudni rólad az állásinterjún igazából?

5. Keress fel cégeket bátran! Nyári időszakban, egy hideghívás esetén az egyébként inkább utadat álló telefonos ügyintézők is barátságosabbak: kevesebb munkájuk van, nyugodtabbak, könnyebben adnak tájékoztatást arról, hogy kinél kell érdeklődni nyitott pozíciókról.

6. Keress fel közvetítő cégeket! A „klasszikus fejvadász” cégeknél is kevesebb munka van, több idejük van arra, hogy pár karriertanáccsal is segítsenek neked, ha most jelentkezel be az adatbázisukba. Rugalmasabbak az időbeosztásukban is, így ha munka mellett keresel új állást, könnyebben találsz velük megfelelő időpontot a személyes találkozóra.

7. Pihenj is! Ha most nem tudsz napi 8 órában állást keresni, mert uborkaszezon van, az azt is jelenti, van időd pihenni egy kicsit, mert fel kell készülni arra, hogy  augusztus utolsó 2 hetétől indul a „roham”, készülj rá lelkiekben is! Kipihenten jobban fogsz teljesíteni, ezért az aktív pihenést is iktasd be az álláskeresési programodba. Ahogy az élsportolók is tartják, az edzés része a pihenés is.

JobAngel cikkei minden olyan kérdésre választ adnak, amely az álláskereséshez kapcsolódik. Nézz szét közöttük, tudd meg mi a fontos egy állásinterjún, mit kell tudni a próbaidőről, vagy, ha nem kaptál meg egy állást, hogyan tudsz talpra állni és újult erővel belevetni magad a munkakeresésbe.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.