Álláskeresői feladatok a nyárra

by | júl 31, 2017 | Álláskeresési tippek

Allaskeresoi.feladatok.a.nyarra_150x150A nyár jó alkalom arra, hogy új szokásokat alakítsunk ki, olyan dolgokkal foglalkozzunk, amire korábban nem jutott időnk.

Mai cikkünkben összegyűjtöttük azokat a hasznos tevékenységeket, amik hozzájárulhatnak a mielőbbi elhelyezkedéshez.

Nyelvtanulás

A legtöbb munkakörben elvárás valamilyen idegen nyelv ismerete, ezért fontos, hogy erre is szánjunk időt. Korábbi cikkünkben összefoglaltuk az angol tanulást elősegítő oldalakat, de biztos léteznek hasonlók más idegen nyelven is. Már az is sokat segít, ha egy filmet idegen nyelven nézünk meg felirattal. Próbáljunk meg naponta 5-10 percet szánni a nyelvtanulásra!

Szakmai könyvek olvasása

A nyelvtanulás mellett arra is kell időt fordítani, hogy ne essünk ki a gyakorlatból! Az iskolák elvégzésével már rajtunk múlik, hogy szinten tartsuk a tudásunkat. Ehhez az internet is segítséget nyújt, számos szakmai blog oldal és könyv érhető már el. Érdemes lehet akár a Szabó Ervin könyvtárba beiratkozni a nyárra, így tudunk spórolni, nem kell mindent külön megvásárolni.

Konferenciák, meetup-ok

Érdemes kihasználni, hogy ilyenkor van időnk elmenni szakmai konferenciákra, vagy meetup-okra.  A meetup-ok érdeklődési körök alapján szervezett találkozókat jelent. Az a jó benne, hogy itt olyan emberekkel találkozhatsz, akik hasonló körökben mozognak mint te, tudsz kapcsolatot építeni ráadásul a legtöbbször ezek ingyenesek. Város és érdeklődési kör alapján tudsz keresni a Meetup.com oldalon: https://www.meetup.com/cities/hu/

Sport

A fentiek mellett fontos, hogy ne csak az eszünket élezzük, hanem fordítsunk időt a testünkre is. Először próbáljunk meg heti egyszer egy órát a sportnak szánni, legyen az otthoni edzés, futás, edzőterem, aerobik, tánc vagy bármi más. Idővel sokkal jobban fogjuk magunkat érezni a bőrünkben és ez ki fog hatni az önbizalmunkra is – ami persze az állásinterjú során is előnyünkre válik!

Reméljük, hogy cikkünkkel kedvet csináltunk új szokások kialakításához! Minden álláskeresőnek aktív, sikeres nyarat kívánunk!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.