Mire figyeljünk a nagy melegben?

by | aug 9, 2017 | Hírek

Mire.figyeljunk.a.nagy.melegben_150x150Hacsak nincs olyan szerencséd, hogy otthonról dolgozhatsz, vagy épp a vízpart mellett töltöd a szabadságod, akkor bizonyára téged is megvisel a kánikula.

Cikkünkben most összegyűjtöttük, mire érdemes odafigyelni a nagy hőségben az egészségünk megőrzése érdekében:

Folyadékpótlás

Ilyenkor a szervezetünknek a hő leadásához több folyadékra van szüksége, ezért fokozottan érdemes odafigyelnünk a vízfogyasztásra. Érdemes mindig magunknál tartani legalább egy fél literes vizes palackot, hogy utazás közben is tudjunk inni. A munkahelyen is célszerű kihelyezni magunk elé az asztalra egy vizes poharat, ez segíthet abban, hogy ne feledkezzünk meg az ivásról.

A cukros üdítők helyett próbáljunk meg ilyenkor ásványvizet inni, hisz az oldja amúgy is leginkább a szomjúságot. Kerüljük a túlzott kávéfogyasztást, mert a koffein vizet von el a szervezetünktől!

Étkezés

A megterhelő, nehéz ételeket cseréljük fel könnyen emészthetőekre, amelyek sok zöldséget tartalmaznak. Figyeljünk arra is, hogy ilyen melegben hamarabb romlanak az ételek (húsok, tejtermékek, tojás).

Sütemények, csokoládék, cukrok helyett térjünk át a gyümölcsökre. Kifejezetten jó ilyenkor a dinnye, ami jó hatással van a folyadékfogyasztásunkra is.

Öltözék

Noha sok munkahelyen ilyenkor is kötelező hosszú inget és harisnyát hordani, azt megtehetjük, hogy az utazás idejére kényelmesebbre váltunk és viszünk magunkkal egy szép, az előírásoknak megfelelő öltözéket. Érdemes ilyenkor világos színű, pamut ruhába öltözni.

ÉRDEKES: Nyári viselet a munkahelyen

Légkondicionált helység

Fontos, hogy a nagy hőségben légkondicionált helyen tartózkodjunk, különösképp, ha dolgoznunk kell. Nem jó azonban, ha túl nagy a kinti és a benti hőmérséklet különbsége, mert úgy könnyen megfázhatunk.

Próbáljuk meg legalább 11 és 15 óra között árnyékba húzódni, mert ilyenkor a legnagyobb az UV sugárzás.

Minden álláskeresőnknek kellemes nyarat kívánunk!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.