Behívtak második körös interjúra – most hogyan tovább?

by | okt 30, 2017 | Állásinterjú

Megfelelt az önéletrajzod, szimpatikus voltál az első interjún és visszahívnak. Egyre közelebb kerülsz a hőn áhított álláshoz és ezért az öröm mellé egy kis félelem is társul a hír hallatán – mi lesz, ha nem sikerül?

Cikkünkben összefoglaltuk, hogy mire számíthatsz ilyenkor:

Míg az első interjúnál a legtöbbször általánosságban vizsgálják meg az embert – összhangban van-e a valóság az önéletrajzban feltüntetett dolgokkal – addig a második körnél már a szakmai ismeretek is előtérbe kerülnek, valamint az, hogy mennyire tudna beilleszkedni az új kolléga a meglévő csapatba.

A célod a második interjúnál az, hogy bebizonyítsd, mindazzal a képességgel rendelkezel, amire a vállalatnak a betöltendő pozícióhoz szüksége van, illetve hogy könnyen tudsz integrálódni.

Milyen tipikus esetek fordulnak elő ilyenkor?

  • elképzelhető, hogy szakmai tesztet kell kitöltened, vagy kapsz egy feladatot
  • a második körnél valószínűleg már a szakmai vezetővel és lehet, hogy a vállalat vezetőjével is interjúzni fogsz
  • lehet, hogy körbevezetnek az épületben
  • hogyha az első interjún nem is, itt biztosan szóba fog kerülni a bérigény

  • Hogyan érdemes felkészülni a második körre?

    Amikor értesít a HR-es az első interjú után, hogy várnak vissza, akkor érdemes megköszönni és megérdeklődni, hogy mire számíthatsz? Hátha nyújt számodra pár olyan információt, ami a segítségedre lehet a felkészülésben.

    A második kör előtt is érdemes kutatómunkát végezni a vállalatról, már csak azért is, hogy minél jobban képbe kerülj azzal a céggel, ahol a jövőben dolgozni szeretnél. Érdemes átgondolni azt is, hogyan zajlott az első interjú: milyen kérdéseket tettek fel, te milyen válaszokat adtál, volt olyan amin javítanál vagy amit meg szerettél volna még kérdezni…ezekre most mind lehetőséged van!

    Készülj fel szakmai, a jövőbeni munkádat érintő kérdésekből – ez is azt fogja mutatni, hogy valóban érdekel a lehetőség.

    Mielőtt eljönne a nagy nap, képzeld el hogyan fog zajlani az interjú, milyen kérdéseket fognak neked feltenni. Ezután gondold át, hogy hogyan válaszolnál azokra a kérdésekre. Az interjú előtt pedig próbálj meg eleget aludni és pihenni. Ne stresszelj azon, hogy mi lesz akkor, ha nem sikerül majd, akkor így kell lennie. Már az is elismerés, hogy behívnak második körre, legyél büszke magadra!

    Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

    Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.