Elegánsan állásinterjún a meleg időben is

by | ápr 4, 2017 | Állásinterjú

Elegansan.allasinterjun.a.meleg.idoben.is_150x150Érezhetően van valami a levegőben, megérkezett a tavasz. Ennek köszönhetően egyre melegebb időben kell állásinterjúra járnunk, ami az öltözködésünkre és a közérzetünkre is kihatással van. Fontos, hogy az öltözet kiválasztásánál a kényelem mellett szem előtt tartsuk az interjúkon való megjelenés íratlan szabályait is.

Maga az állásinterjú alapvetően stresszes helyzet, amelyet a meleg idő csak megnehezít, ezért a ruha megfelelő anyagának kiválasztása nőként és férfiként is egyaránt fontos. Részesítsük előnyben a vékony pamut anyagból készült darabokat, amelyek viselete könnyű és az esetleges nedvességet is könnyen felszívja. Az üzleties megjelenés betartása kánikula esetében is elsődleges. Színek tekintetében megengedett a világos vagy pasztell, ebben a tekintetben engedékenyebbek a munkáltatók.

Megjelenés nőként

Elegansan.allasinterjun.a.meleg.idoben.is_no_small2A hölgyeknél lehetőség van szoknya felvételére is, azonban kizárólag harisnyával együtt. A felsőrész esetén kerüljük a spagetti pántos és ujjatlan darabokat, helyette válasszunk rövid ujjú felsőt, blúz vagy inget. Ne vegyünk fel mélyen kivágott felsőket, illetve azokat, amelyek szabása túl szűk, hiszen könnyen kényelmetlenül érezhetjük magunkat bennük. A cipőnek mindenképpen zártnak kell lennie, maximum annyi könnyebbség megengedett a melegben, hogy hátul nyitott legyen. Ebben az esetben figyelnünk kell lábunk ápoltságára is. Azonban sem a szandál, sem a papucs nem tesz jó benyomást rólunk az interjú során.

A smink esetén kerüljük a folyékony kozmetikumokat, hiszen kevésbé esztétikus, ha elkenődnek vagy lefolynak az arcunkról. Elegendő a szem és a száj kifestése, de vigyázzunk, hogy ne repedezzen meg a rúzs az ajkainkon.

ÉRDEKES: Nyáron a munkahelyen – mit szabad és mit tilos

Megjelenés férfiként

Elegansan.allasinterjun.a.meleg.idoben.is_ferfi_small2

Minden interjú esetén informálódjunk az adott cég elvárásairól, és ha nem elvárás, akkor nem kell öltönyben és nyakkendőben érkezni. A hosszú ujjú ing és nadrág azonban elengedhetetlen. Az izzadságfoltok elkerülése érdekében viselhetünk fekete színű inget is. A cipő esetén férfiaknak is kötelező a sötét színű, zárt lábbeli viselete zoknival együtt.

A feljebb említett szempontok mellett mindig tartsuk szem előtt a kényelmet is, hiszen akkor tudunk magabiztosak lenni és a legjobb formánkat nyújtani egy állásinterjú során, hogyha nem a megjelenésünkön aggodalmaskodunk.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.