Kutatómunka a cégről ahová pályáztál – ezekre keress rá!

by | jan 3, 2017 | Állásinterjú

Kutatomunka.a.cegrol_150x150Nem csak az álláskeresőnek, de az interjúztatónak is kellemetlen, ha az interjúalany nem tud semmit az adott cégről, ahová pályázott. Lehetsz akármennyire jó szakember, ha a cégből nem készülsz fel rendesen, akkor nem fogod megkapni az állást!

Annak érdekében, hogy könnyebben menjen a felkészülés, cikkünkben összegyűjtöttük mire érdemes rákeresni:

Mindent a ’Rólunk’ részről

A legelső feladat, hogy a cég honlapját tüzetesen átnézzük, milyen információt tüntetnek fel magukról, mikor alapították, hány főből áll, milyen terméket/szolgáltatást nyújt.

Kik a cég versenytársai?

Nem ár tisztában lenni a piacon lévő többi konkurens vállalattal sem, hiszen így jobban át tudjuk látni a vállalat helyzetét, termékét/szolgáltatásait, ráadásul ezzel az interjún is jó pontot szerezhetünk!

ÉRDEKES: Ellenőrzőlista állásinterjúra

Vállalati kultúra

Ezt a legnehezebb külsősként megtapasztalni, de erre jók a közösségi oldalak. Keressünk rá a cég Facebook/LinkedIn/Pinterest oldalára, nézzük meg hogy miket tesz magáról közzé a cég, lehet hogy találunk céges rendezvényről képeket aminek a hangulatából már következtethetünk kicsit az ottani légkörre.

Pénzügyi helyzet

Hasznos, ha megnézzük a vállalatot az e-cegjegyzek oldalon, hogy rendben működik-e, nem áll csődeljárás alatt. Meg tudjuk nézni továbbá a vállalat telephelyeit, jegyzett tőkéjét is.

Mit mond a Google?

A keresőbe is írjuk be a vállalat nevét, nézzük meg milyen tartalmak (cikkek, videók) jelennek meg róla – ezekbe is érdemes beleolvasgatni, hogy megnézzük a piac hogyan látja a vállalatot.

Milyen a HR-es, ill. a jövőbeni vezető?

A cégnél dolgozó főbb személyeket is megnézhetjük előre a LinkedIn-en, vagy a Facebook oldalon. Amennyiben publikus, akkor láthatjuk, hogy milyen oldalakat követnek, milyen az érdeklődési körük, kikkel állnak kapcsolatban (lehet van közös ismerősötök?).

A fenti kutatómunka nem csak az interjúban fog segíteni, de abban is megerősíthet, hogy jó helyre jelentkeztünk-e, és megfontolt döntést tudunk majd hozni amikor a pozíció elfogadására kerülne a sor.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.