Útravaló állásinterjúra

by | febr 14, 2017 | Állásinterjú

Utravalo.allasinterjura_150x150Jelentkeztél egy igazán neked való állásra és be is hívtak interjúra? Először elkezdtél örülni, már el is képzelted milyen lenne ott dolgozni, de aztán jött a félelem, hogy mi lesz az interjún? Van számodra néhány tippünk, amivel elűzheted az interjú miatti stresszt!

Azt, hogy mennyire fontos alaposan felkészülni az interjúra (cégről, pozícióról mindent!) már számos cikkben megosztottuk veletek. E nélkül ugyanis gondolhatunk bármit, nem fogjuk tudni feloldani magunkban a feszültséget. Azonban ha az alapok már megvannak, akkor viszont az alábbiakat érdemes még tudatosítani magunkban:

Ha eljutottál odáig, hogy behívtak egy interjúra akkor kíváncsiak rád, és valószínűleg ők ugyanannyira szeretnék, hogy megfelelj a pozícióra, mint te magad. Sokszor azt hisszük, hogy csak mi izgulunk, mi fordítunk időt a felkészülésre, holott ez a másik oldalon is jelentkezik.

ÉRDEKES: Állásinterjú típusok – Stresszinterjú

Sok tényező játszik szerepet abban, hogy milyen döntés születik a végén, téged választanak-e vagy sem. Lehet ez szakmai, személyiségbeli, készségbeli és még számos olyan, amire nem is gondolnánk. Éppen ezért felesleges azon rágódni, hogy mi lesz ha nem rád esik a választás, akkor annak úgy kellett lennie!

Ami fontos, hogy legyünk tisztában a saját képességeinkkel, legyünk büszkék magunkra és tudjuk, hogy miért szeretnénk abban a pozícióban azon a helyen dolgozni.

Tekintsünk úgy az interjúra, mintha egy kávézóba mennénk új embereket megismerni, új embereknek bemutatkozni. Ne próbáljunk meg mást mutatni mint amik vagyunk, de az ellenkezőjét se tegyük, ne a gyengeségeinkre helyezzük a hangsúlyt!

Fontos tisztában lennünk azzal, hogy az idegeskedéssel rengeteg energiát használunk el feleslegesen. Fordítsuk ezt át magunkban, a félelem helyett a pozitív várakozás, a kíváncsiság és az önmagunk bemutatása miatti jó értelemben vett izgulásnak adjunk teret.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.