Csapatépítő ötletek a nyárra

by | júl 26, 2017 | Karriertanácsok

Csapatepito.otletek.a.nyarra_150x150A nyár kiváló alkalom lehet a csapatépítésre. Ilyenkor több program kínálkozik és a legtöbb munkahelyen a tennivalók sem annyira sűrűek mint az év többi szakaszában.  Cikkünkben összegyűjtöttünk tíz ötletet arra az esetre, ha még a nyárra szeretnénk beiktatni egy csapatépítőt.

Ezek a programok segítik a csapat, mint együttműködő egység formálódását, a csapaton belüli “mi-tudat” kialakulását, illetve megerősítését.  Továbbá segítenek megismerni a résztvevőknek önmaguk és munkatársaik erősségét.  A csapat tagjai minél több oldalról, a munkahelyi környezeten kívüli szituációkban is megismerik egymást. Emellett a csapat tagjai játékos feladatokon keresztül is megtapasztalják az együttműködési lehetőségeiket. És nem utolsó sorban a munkahelyi környezetben nem, vagy csak ritkán együttműködő kollégáknak is lehetőséget biztosít egymás jobb megismerésére. A résztvevők számára pedig kellemes élményt szerez a közös játék, és elősegíti a jobb munkakapcsolatokat.

Ötletek a csapatépítőre:

Buborékfootball: Buborékfocit egy speciális, átlátszó anyagból készült óriás buborék segédletével játsszák, amit a játékosoknak saját magukon kell viselniük focizás közben. Ez a buborék térdtől egészen fejbúbig megvédi az embert mindennemű ütközéstől, így új értelmet adva a labdarúgásnak.

Bogrács-főzőverseny: A csapatépítő játék keretében a résztvevő csapatok egymással versengve oldják meg a főzéssel összefüggő, kooperációt és kommunikációt igénylő feladatokat. A legügyesebb csapat megnyerheti a “bográcskirályok” címet, melyhez oklevelet és ajándékot kap.

Szabadulószoba: A számítógépről ismert “room-escape” és “point-and-click” játékok továbbfejlesztett, valós térbe helyezett változata. A játékosoknak logikai vagy ügyességi feladatok segítségével kell kijutni egy meghatározott időn belül a szobából vagy szobarendszerből.

Íjászverseny: A játékosok, az íjászmester irányítása alatt csapatban versenyeznek.

Kalandpark: A kalandparkok olyan szórakoztató létesítmények, amelyekben a kínált attrakciók próbára teszik a látogatók fizikai kondícióját és merészségét.

Kenutúra: Vízitúra, evezés a Dunakanyarban, vagy akár a Tisza-tónál.

Bobozás: A visegrádi bobpálya hegyoldalban lefelé kanyargó 2 pályáján mintegy 700 méter hosszan lehet lesiklani. A kanyargós pályákon való bobozás kiváló szórakozási lehetőséget nyújt.

Éjszakai túra: A csapatoknak úgy kell eljutniuk a túra végállomásához az ellenőrzőpontokon keresztül, hogy a csapat tagjai közben végig együtt maradnak. A szokatlan szituáció és nehezített körülmények miatt ezen a túrán még nagyobb az egymásrautaltság, a csapattagoknak másfajta kommunikációt kell alkalmazniuk, mint nappal, és le kell győzniük önmaguk korlátait, a félelmet és fáradtságot. A célba éréshez erős csapatszellem szükséges, és nyitottság önmagunk jobb megismerésére.

Futóverseny: A testmozgást hirdető programok, a sportrendezvények nem csak egyéni kikapcsolódást jelenthetnek, hanem kiváló lehetőséget nyújthatnak mind a munkáltatónak, mind a munkavállalóknak és nem utolsó sorban a cég partnereinek is arra, hogy kikapcsolódjanak, szórakozzanak, és új élményekkel gazdagodhassanak.

Segway: Vagy más néven E-bike. Egy önegyensúlyozó, két kerekű, elektromos meghajtású eszköz, az ember helyváltoztatásának elősegítésére. A segway segítségével pedig körbetúrázhatjuk akár Budapestet, de akár a Balatont is.

Tehát összegezve a csapatépítők által egységes és erős csapat jön létre, a teamek megismerik egymást, a későbbiekben számítanak egymásra, és könnyebben szerveződnek. A jövőben hatékonyabban működnek együtt mind a napi munkában, mind a szervezetfejlesztésekben. Képesek lesznek közösen megoldani feladataikat, és a felmerülő konfliktusokat. Együttműködési készségük és motivációik fejlesztésével elérhetjük a hatékony együttműködést a közös célok megvalósítása érdekében.

http://www.activezone.hu/csapatepito-programok/csapatepites-otletek http://progressfun.hu/tag/csapatepites/

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.