Elsírtad magad a munkahelyeden?

by | jan 9, 2017 | Karriertanácsok

Elsirtad.magad.a.munkahelyen_150x150Az egyik leginkább tabunak számító téma munkahelyen a sírás. Mégis érdemes róla beszélnünk, mert még ha úgy gondolod, hogy te aztán sosem tudnál… kerülhetsz olyan szituációba, amikor egyszerűen nem tudod türtőztetni magad.

Síró kollégát látva a legtöbb embernek az jut eszébe, hogy alkalmatlan az illető az adott pozícióra, nem nőtt fel, nem tudja kezelni az adott helyzetet, stb. Pedig sokszor pont ez jelzi azt, hogy helyén vannak az érzelmei, érdekli a munkája és felháborítja az igazságtalanság.  Mégis napjainkban sok helyen nem túl toleránsak a könnyező kollégával, ezért érdemes felkészülnünk az ilyen helyzetekre:

Vonuljunk félre a mosdóba

A mosdó kedvező hely ilyenkor, el tudunk különülni a kíváncsi szemek elől, ki tudjuk engedni a bennünk lévő feszültséget anélkül, hogy azt mindenki végignézné. Segíthet ilyenkor, ha a csuklónkra hideg vizet engedünk. Mielőtt visszaülnénk a helyünkre mossunk arcot és nézzük meg magunkat a tükörben.

Sétáljunk egyet!

A friss levegő és a napsütés segíthet megnyugodni és ezzel szintén kicsit el tudunk különülni a kollégáktól, ráadásul sétálva könnyebb átgondolni mi is történt és hogyan tudjuk megoldani a helyzetet.

Hívjunk el valakit egy kávéra/teára

Kérjük meg a hozzánk közel álló, megbízható kollégánkat hogy igyon meg velünk egy teát a konyhában. Ilyenkor segíthet, ha meg tudjuk osztani valakivel mi frusztrál bennünket és lehet hogy a megnyugtató társasága mellett jó tanáccsal lát el minket.

Foglaljuk le magunknak a tárgyalót

Ha van rá lehetőségünk, akkor akár egy rövid időre lefoglalhatjuk az egyik tárgyalót. Így lesz időnk arra, hogy sírjunk, átgondoljuk a történteket vagy hogy felhívjuk a párunkat/családtagunkat/barátunkat.

ÉRDEKES: Ezek a családbarát munkahelyek 2016-ban

Fordítsuk át az érzéseinket!

Amikor tehetetlennek és frusztráltnak érezzük magunkat, akkor segíthet újra átvenni az irányítást önmagunk felett, hogyha valami pozitívra, vidám dologra gondolunk. Az internet számos vicces kép, videó van fent. Szemezgessünk ezekből ameddig jobb kedvre nem derülünk, a történteket pedig elég otthon átgondolnunk.

A cikk ötletét innen vettük: https://www.glassdoor.com/blog/crying-at-work/

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.