Évindító gondolatok álláskeresőknek

by | jan 2, 2017 | Karriertanácsok

Evindito.gondolatok.allaskeresoknek_150x150Lezárult a 2016-os év. Ilyenkor érdemes egy rövid összefoglalót írnunk (akár csak fejben), hogy mi mindent hozott nekünk az elmúlt egy év, valamint hogy mit várunk 2017-től. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány évindító gondolatot.

Önismeret

Ahhoz, hogy igazán sikeres legyél tisztában kell lenned a saját képességeiddel. Ebbe beletartozik minden, ami téged jellemed, minden hibád és minden erősséged. Szánj időt arra, hogy átgondold ezeket, mert ha tudod miben nem vagy még elég jó, azon tudsz változtatni, az erősségeidre meg tudsz alapozni az álláskeresés során!

Új év új hangulat!

Nem mondhatjuk, hogy mindegy milyen volt a 2016-os év, mert a múltunk is hatással van ránk. Azonban fontos, hogy hosszú távon elkerüld a negatív spirált, lendülj túl az elmúlt éven és kezd tiszta lappal az újat.

Célok definiálása

Határozd meg, hogy mit akarsz elérni 2017-ben. Még jobb, ha a célok mellé még teljesítési határidőt is párosítasz – hidd el, így jobban fogod ösztönözni magad! A halogatásokat pedig felejtsd el, nincs majd és nincs holnap, most van itt az ideje!

ÉRDEKES: Mik a szakmai céljaid?

Mozdulj meg!

Tudtad, hogy a magyar felnőtt lakosság több mint fele túlsúlyos?[1] A túlsúly az esetek döntő többségében az életmóddal magyarázható, azaz a helytelen, egészségtelen táplálkozás és a mozgás hiánya a fő bűnös. Ha időt szánsz a sportra, azzal nem csak a kinézeted változik, de megnő az önbizalmad is és nem utolsó sorban segít a betegségek megelőzésében. Ráadásul egy magabiztos, határozott és önmagával elégedett (persze mértékkel!) személy mindig pozitív benyomást kelt!

Sikerekben Gazdag Új Évet Kívánunk álláskeresőinknek!

 


[1] Forrás: KSH – Európai lakossági felmérés, 2014

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.