Hogyan állj ki a főnököd elé?

by | nov 17, 2017 | Karriertanácsok

Hosszú idő után úgy érzed, hogy megérdemelnéd a fizetésemelést? Esetleg konfliktusod van a vezetőddel, amit muszáj lenne megbeszélnetek? Néha elérkezik az a pillanat, amikor ki kell állnod magadért.

Jelen cikkünkkel ebben próbálunk meg neked segítséget nyújtani.

Időzíts

Amikor valaki – legyen az akár a vezetőd – megbánt téged, vagy szeretnél végre béremeléshez folyamodni, akkor sose a pillanat hevében cselekedj! A felindulásból mondott szavakat a legtöbb esetben az ember megbánja. Éppen ezért várj vele, hagyj időt az átgondolásra, hogy higgadtan és racionálisan tudj kommunikálni.

Amikor úgy érzed, hogy készen állsz, akkor érdemes előre leegyeztetni egy olyan időpontot a vezetőddel, ami mindkettőtök számára szabad. Ilyenkor nem kell kitérni arra, hogy pontosan miről is akarsz vele beszélni, elég annyit mondani, hogy szeretnél vele négyszemközt beszélni.

Tervezz előre

Még mielőtt leülsz vele beszélni, tervezd meg előre, hogy hogyan fogod felépíteni a mondandódat, mire akarsz pontosan kitérni. Gondold át azt is, hogy ő valószínűleg hogy fog reagálni, milyen kérdéseket intézhet feléd és arra milyen válaszokat fogsz adni. Amikor az esetleges nézeteltérésekről, konfliktusokról beszélsz akkor próbálj meg mindig objektív maradni, ne vigyél bele személyeskedést.

Legyen megoldásod

Akár egy probléma feloldásáról, akár fizetésemelésről vagy bármi másról kell egyeztetned a vezetőddel, készülj fel megoldással. Ne várd azt, hogy a vezetőd abban a pillanatban érdemben tud reagálni a felhozott dolgokra – menj a válaszok elé és nyújts te a számodra és az ő számára is kedvező megoldást.

A cégvezetővel való kommunikáció sosem egyszerű, de könnyíthetünk a dolgon, ha előre felkészülünk. Az nem segít, ha elodázzuk a dolgot és inkább nem hozakodunk elő a problémáinkkal. Egy jól időzített, kellően felépített megbeszéléssel sokat lendíthetünk a vezetővel való viszonyunkon és a saját életünkön.

Természetesen elő fordulhat az is, hogy minden igyekezetünk ellenére nem változik semmi – ilyenkor érdemes elgondolkoznunk azon, hogy milyen hatással lesz az a későbbi munkavégzésünkre, tudunk-e így tovább dolgozni, vagy érdemes-e elbeszélgetnünk a HR-essel, esetleg célszerű-e új lehetőségek után néznünk?

A cikkhez az ötletet innen vettük.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.