Időromboló tevékenységek, amelyek megölik a produktivitásod

by | jún 7, 2017 | Karriertanácsok

Idorombolo.tevekenysegek_150x150Veled is előfordult már, hogy egyszerűen nem tudtál haladni semmivel, ráadásul nem segített semmi ennek a feloldásában?

Mintha állandó nyomás alatt lennél és egyszerűen egy feladatot sem tudsz befejezni? Egyetlen reményed a kávéban van, de már a hatodik után ráeszmélsz, hogy az sem segít.

Ez a nap totál káosz, jobb is lenne hazamenni… még mielőtt azonban teljesen feladnánk a reményt, itt van 5 tevékenység, amellyel segíthetünk magunkon:

Készíts ’to do’ listát

A számtalan feladat egyszerre stresszel minket és elfárasztja az agyunkat. Ilyenkor készítsünk egy listát az elvégzendő feladatokról és priorizáljuk őket. Ez segít megnyugodni és átláthatóvá teszi a feladatokat, határidőket, meetingeket. Na meg arról sem szabad megfeledkezni mennyire jó érzés végre kihúzni egy feladatot a listáról…

Tartsunk szünetet

Ha valamire rágörcsölünk, akkor kevés esély van arra, hogy rövid időn belül jól megoldjuk a feladatot. Segíthet viszont, ha egy rövid időre felállunk az asztaltól és kiszellőztetjük a fejünket. Visszatérve a szünetről újult erővel, új gondolatokkal tudunk nekikezdeni a munkának. Fontos, hogy ragaszkodjunk a szünet betartásához ilyenkor, tényleg segíteni fog!

Előre a nehéz feladatokkal

A legnehezebb feladatokhoz van a legkevesebb kedvünk… de akármennyire is szeretjük őket halogatni, annál inkább fognak bennünket nyomasztani. Éppen ezért kezdjük velük a napot, legyünk túl a nehezén!

Igent mondani mindenre? – Na nem!

Megpróbálni mindenkinek a hőse lenni nagyon sok időt vesz igénybe – feleslegesen. Először is, soha nem fogunk tudni mindenkinek a kedvére tenni. Ne mondjunk igen mindenre, csak azért, hogy a munka hőse legyünk. Természetesen segítsünk másoknak, de ne a saját munkánk rovására! Mindig tartsuk szem előtt a saját feladatainkat, priorizáljunk és ne próbáljuk meg az energiánkat szétszórni.

ÉRDEKES: Tippek a hatékony munkavégzéshez

Ne lógjunk a közösségi oldalakon

Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram…számos olyan oldal ami órákra képes beszippantani az embert. Itt nincsen szünet, nincsen kiszámíthatóság, bármelyik pillanatban közzétehetnek olyan tartalmat, ami érdekel bennünket. Ha munka közben is meg van nyitva az oldal, vagy hangosan jelez a telefonunk az értesítéseknél, akkor könnyen ki tudunk zökkeni a feladatból. Éppen ezért a szünetekben (kávészünet, ebédszünet) foglalkozzunk a közösségi léttel, munkaidőben függetlenítsük magunkat ezektől!

A cikkhez az ötletet innen vettük.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.