Így indítsd a hetet!

by | jan 16, 2017 | Karriertanácsok

Igy.inditsd.a.hetet_150x150Olyan emberrel még nem találkoztam, aki szerette volna a hétfőt. Nehéz ilyenkor felkelni és rávenni magunkat a munkára, vagy arra hogy végre megírjuk a motivációs levelet a kinézett álláshirdetéshez.

A hétfői napnak azonban fontos szerepe lehet, ha jól indítod, akkor megtudod könnyíteni akár az egész heted.

Érdemes a hétfő délelőttöd azzal tölteni, hogy átgondolod milyen feladatokat, elintéznivalót tervezel arra a hétre. Oszd be az időd, hogy mindenre jusson! Hogyan kezdj neki?

Írd le!

Vezesd akár egy füzetben (későbbi számonkérés esetén vissza tudod nézni) a feladatlistád, írd le hogy melyik nap mit tervezel. Gondold át már mielőtt leírnád, hogy milyen teendők várnak rád, azután pedig a fontosságuk sorrendjében vesd papírra őket.

Szabj határidőket!

Annak érdekében, hogy semmit se csúsztass a következő napra/hétre, szabj magadnak határidőt a feladatok teljesítéséhez. Amennyiben egy-egy feladatnál segítségre van szükséged, vagy mástól vársz még választ, akkor azt jelezd magadnak.

Tarts szünetet!

Úgy nem tudod ösztönözni magad ha csak egy sor elvégzendő feladatot látsz. Amint befejeztél egy nagyobb volumenű dolgot akkor engedj magadnak egy kis semmittevést, egy kávészünetet, vagy – ha álláskereső vagy – akkor nézz meg egy jó filmet.

ÉRDEKES: Évindító gondolatok álláskeresőknek

Sokszor hangsúlyozzuk, hogy fontos meghatározni a céljainkat, mert így gyorsabban tudunk előre haladni, sokkal hatékonyabban tudjuk eltölteni az időnket. Sokan nem szeretik ennyire behatárolni a saját idejüket, pedig pont a tervezéssel jut majd mindenre időd. Próbáld ki két hétig, hogy előre eltervezel mindent!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.