Így lendülj vissza a munkába karácsony után

by | jan 4, 2017 | Karriertanácsok

Igy.lendulj.vissza.a.munkaba.karacsony.utan_150x150A hosszú szabadságolás után kifejezetten kellemetlen volt úgy kezdeni az évet, hogy szilvesztert követően egy vasárnap maradt csak a pihenésre. Nehéz újra visszalendülni a mókuskerékbe, főleg úgy, ha az ember még fáradtabbnak érzi magát mint előtte.

Azonban van néhány trükk, amivel befolyásolhatjuk a hangulatunkat:

Hagyjunk időt magunknak

Ne sürgessük magunkat, ne akarjuk már az első héten megváltani a világot. Olvassuk el a szabadságunk alatt felgyűlt üzeneteket nyugodtan. Az első hetet vegyük könnyedén, ez még a visszarázódásunk időszaka. Döntsük el már az elején: nem fogunk stresszelni, nem húzzuk fel magunkat semmin, még tart a karácsonyi hangulat!

Emlékezzünk vissza a kellemes pillanatokra

Ehhez kapcsolódik a következő tippünk. Hagyjuk még kint az asztalunkon a partnerektől/barátoktól/kollégáktól kapott karácsonyi képeslapokat, díszeket, figurákat. Ez segít visszaemlékezni az ünnepre és csökkenti bennünk a munka miatti feszült érzést. Kaptál egy sürgető e-mailt? – Ne húzd fel magad, csak nézz rá a karácsonyi hógömbödre…máris jobb, nem?

ÉRDEKES: Évindító gondolatok álláskeresőknek

Jutalmazzuk meg magunkat

Sokan vannak akik az első napokat kiveszik még szabadságnak…mennyire egyszerű, nem? Na de itt vagy te, aki már az első héten újra munkába áll! Legyél büszke magadra és jutalmazd meg magad egy finom kávéval/forró csokival/teával, egy kellemes ebéddel, vagy anyukád bejglijével.

Te hogyan vészeled át az első hetet? Írd meg nekünk tapasztalataidat hozzászólásként!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.