Így válhatsz energikus munkavállalóvá

by | nov 7, 2017 | Karriertanácsok

Veled is előfordult már, hogy a munkahelyen legszívesebben lehunytad volna a szemed és aludtál volna egy-két órát? Úgy érezted, hogy semmihez sincs erőd és legszívesebben hazamennél?

Cikkünkben most összegyűjtöttük, hogyan töltheted fel az energia-raktáraidat! Szemezgess a számodra kedvező tevékenységek közül és próbáld meg szokássá alakítani őket, hogy a lehető leggyakrabban a legjobbat tudd kihozni magadból!

Rendszeres testmozgás

Mivel naponta legalább 8 órát ülünk a számítógép előtt az íróasztalnál, ezért fontos, hogy kárpótold a tested valamilyen sporttal annak érdekében, hogy extra oxigénhez jusson az agyad és így csökkentsd a fáradtságot. Ha most vágnál még csak bele, neked ajánljuk a Mire tanít a sport? c. cikkünket is!

Friss levegő

Az irodában is érdemes minél többször szellőztetni, de emellett fontos lenne az is, hogy próbálj meg időt szánni arra, hogy ne csak a munkahelyen és otthon legyél, hanem menj ki a szabadba, sétálj, szívj friss levegőt, érjen a nap!

Az vagy amit megeszel

… tartja a mondás. Abban, hogy hogyan érzed magad sokat számít, hogy milyen típusú ételeket fogyasztasz. Az előre elkészített ételeknek alacsony az energiatartalma, ezért próbáld meg ezeket elkerülni. Helyette fogyassz teljes kiőrlésű ételeket, ha bűnözni támad kedved, akkor a csoki helyett válassz egészséges magvakat (dió, mogyoró, kesudió, stb.) Még többet olvashatsz erről A legjobb egészséges nassolnivalók, melyek elűzik a délutáni fáradságot c. cikkünkben.

Hidratálj!

Az étkezésen kívül még nagyon fontos a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás is! Segíthet, ha minden reggel egy 1,5 literes palackot előre odakészítesz magadnak az asztalra és eldöntöd, hogy legalább annyit megiszol a munkaidőd alatt!

Rend a lelke mindennek

Sosem találod, amit keresel az asztalodon? Elkezdtél terjeszkedni a kolléga felé, mert már nem fér el nálad a sok felhalmozott dolog? A rendetlenség is csökkentheti a produktivitásod, ezért szánj rá időt, válassz ki egy napot és tegyél rendet az asztalodon! Ami nem kell azt dobd ki, amire szükséged van, de nem nap mint nap az pedig kerüljön be a fiókba. Figyeld meg, amint rend lesz az asztalodon, akkor az energiaszinted is meg fog növekedni! Kíváncsi vagy, hogy mit tükröz az íróasztalod? Olvasd el a Mit árul el rólad az íróasztalod? c. cikkünket!

Neked mi segített? Írd meg nekünk hozzászólásként!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.