Munka a szabadság előtt és után

by | jún 28, 2017 | Karriertanácsok

Munka.a.szabadsag.elott.es.utan_150x150Ismered azt az érzést, amikor még fel sem ébredtél, de már folyik rólad a víz? Amikor nem tudod, hogy mit vegyél fel, mert jól tudod ahogy kilépsz az ajtón megcsap majd a forróság?

Aztán jön a levegőtlenség a buszon, majd a metrón ahol többedmagaddal izzadhatsz míg beérsz a munkahelyedre…

A munkahelyeden egy jó dolog van, a légkondi. Noha ennek csak rövid ideig tudsz örülni, mert egy idő után fázni kezdesz és teljesen megkavar a kinti és benti hőmérséklet különbség, ráadásul hiányozni kezd a friss levegő… ilyen melegben még a munka is nehezen megy. Van azonban egy dolog amivel ki lehet bírni ezt az időt is: el kell menni nyaralni! J

Annak érdekében, hogy teljesen felhőtlenül teljen, és megfelelően ki tudd pihenni magad, előre kell dolgoznod. Nem szabad, hogy a szabadságod alatt a munkával foglalkozz! Egész évben azért az 1-2 hétért dolgozol, megérdemled, hogy kipihend magad és új élményeket szerezz!

Nézzük, hogy milyen óvintézkedéseket kell tenned annak érdekében, hogy felhőtlenül teljen a nyaralás:

Gondold végig a napi/heti feladataidat

Gondold át, hogy milyen határidős feladataid vannak, miket kell még mindenképp elvégezni a szabadság előtt és mi az, amivel folyamatosan kell dolgoznod. Ha van olyan feladat ami nem várhat, akkor dolgozz előre. Ha nem tudsz a feladat jellege miatt, akkor egyeztess a kollégáiddal, hogy ki tudna besegíteni neked. Minden legyen leegyeztetve, nehogy téged kérjenek számon, ha valami nem valósul meg.

Érdemes azt is végiggondolnod, hogy mi az, amivel a szabadság után elsőként foglalkoznod kell. Erre készíthetsz magadnak egy listát, amit első nap előhúzol a fiókodból és máris hamarabb visszarázódsz a dolgos mindennapokba.

ÉRDEKES: Szabadság a próbaidő alatt – van jogi akadálya?

Tájékoztasd a kollégáidat

Érdemes előre szólni, hogy mikor leszel szabadságon, hogy a többiek is úgy tudjanak tervezni, ne akkor derüljön ki egy határidős feladat, amikor már épp hagynád el az irodát…

Állíts be automatikus válaszüzenetet

Sokan megfeledkezned róla, pedig nagyon hasznos tud lenni. Ugye te sem szeretnéd, hogy épp a strandon csörrenjen meg a telefonod egy s.o.s. kéréssel? Az automatikus válaszüzenetből egyből láthatják a kollégáid és a partnereid, hogy most pihensz. Érdemes viszont megadnod az illetékes kollégád elérhetőségét, hogy legyen kihez fordulniuk.

Engedd el

Ha minden megvan, akkor pedig engedd el a munkát és élvezd a nyaralást! Tudatosítsd magadban, hogy ez az idő arra van, hogy teljesen kipihend magad!

Kellemes feltöltődést kívánunk!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.