Növeljük a csapategységet, ebédeljünk együtt

by | márc 21, 2017 | Karriertanácsok

Noveljuk.a.csapategysegetl_150x150Egy cég hatékonysága és növekedése több tényezőből áll. A munkavállalók fejlesztése fontos szempont, azonban a kollégák között kialakult kapcsolat is legalább annyira lényeges.

A formális, bizonyos időközönként megtartott csapatépítő tevékenységek mellett, a mindennapokban is sokat tehetünk a jó munkahelyi kapcsolatokért.

A Cornell Egyetem friss kutatásából kiderül, hogy nagyban hozzájárul a kollégák közötti jó viszonyhoz a közösen elfogyasztott ebéd. A kutatás során több tűzoltó egységnél végeztek felméréseket, azt vizsgálva, hogy a közös ebéd milyen hatással van a dolgozók közötti együttműködésre és az egész csoport teljesítményére. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy azok a tűzoltók, akik együtt ebédelnek, jobb teljesítményt nyújtanak, mint azok a társaik, akik nem. Továbbá a közös étkezés szignifikánsan növeli az együttműködést és a csapategységet is. Ennek oka arra a tényre vezethető vissza, hogy a munkatársak az étkezés során beszélgethetnek és megoszthatják gondolataikat, érzéseiket egymással, ezáltal erősebb kapcsolat alakulhat ki közöttük.

ÉRDEKES: Honnan tudod, hogy jó céghez mész dolgozni?

A munkáltatóknak az együttműködés és a teljesítmény javulása érdekében érdemes hangsúlyt fektetniük arra, hogy lehetőséget teremtsenek a közös étkezésekre. Ez a tény arra is rávilágít, hogy megtérülő befektetésnek tekinthető olyan helyiségeket létrehozni, ahol a kollegák együtt tudják tölteni az idejüket és kollektív tevékenységeknek adnak helyet. Természetesen nem csak az irodában lehet ebédelni, azonban az alkalmazottak komfortérzetéhez nagyban hozzájárul, ha rendelkezésükre áll egy konyha, hiszen már a közös kávéfőzések is beszélgetési lehetőséget teremtenek. Minél nagyobb az alkalmazottak komfortérzete a munkahelyükön, annál jobban érzik ott magukat, ezáltal a teljesítményük is jelentősen növekedik.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.