Tippek a hatékony munkavégzéshez

by | máj 30, 2017 | Karriertanácsok

Tippek.a.hatekony.munkavegzeshez_150x150Nemcsak Amerikában, hanem Magyarországon is általánosan elterjedtté váltak az egyterű irodák kialakítása a munkahelyeken. Az előnyök mellett, miszerint költséghatékony és segíti a munkatársak közötti együttműködést, számos hátránya is van.

Koncentrálj!

Általában a legtöbb embert a zaj zavarja a munkavégzés során, hiszen így kevésbé tudnak koncentrálni. Erre megoldás lehet, ha olyan zenét tudunk hallgatni, ami megnyugtat bennünket és segíti a feladatra való fókuszálást. Összeállíthatunk magunknak lejátszási listákat vagy különböző zenei programok ajánlatait is választhatjuk. A munkatársaink számára is tudjuk jelezni, hogy éppen valami fontos dologgal foglalkozunk, ha látják a fülhallgatót a fülünkben és nem zavarnak bennünket.

Készíts listát!

Gyakran félbeszakíthatnak bennünket a kollégáink, így könnyen kizökkenhetünk az adott feladat ritmusából, amihez nehéz visszatérnünk. Előfordulhat, hogy a multitasking (két vagy több tevékenység végzése párhuzamosan) során elfelejtjük, hogy mit csináltunk éppen vagy egy új feladattal könnyen felülírjuk az addigi tevékenységünket. Azonban ez nagyban ronthatja hatékonyságunkat, ezért minden munkanap kezdetén írjuk fel magunknak az aznapi feladatainkat fontossági sorrendben és ne módosítsunk azon. Amíg nem vagyunk készen az elsővel, ne lépjünk át a másodikra. Természetesen ezt felülírhatja egy sürgős megkeresés a főnökünktől, de azután is próbáljuk tartani magunkat a listához. Minden nap végén ellenőrizzük, hogy mindent megcsináltunk-e, amit nem, azt pedig vezessük át a következő nap elejére.

ÉRDEKES: Védjük a szemünket a monitor előtt és a Napon is

Alakítsd a teret!

A munkakörnyezet alakításával el tudjuk kicsit különíteni magunkat a többiektől, amivel saját komfortzónát alakíthatunk ki. Tegyünk az asztalunkra növényeket és olyan személyes tárgyakat, amelyekkel kellemes környezetet tudunk kialakítani magunk körül. Tartsunk rendet, hiszen úgy gyorsabban megtaláljuk, amit keresünk, így nem idegeskedünk és keresgélünk feleslegesen. A kényelem is hozzájárul a produktivitásunk növeléséhez, szerezzünk be ülőpárnát és háttámaszt a székünkre, így komfortosabban érezhetjük magunkat és még egészségesebb is.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.