Béremelés jön az egészségügyben

by | dec 3, 2018 | Hírek

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere péntek reggel az M1-en jelentette be, hogy több ütemű, nagyobb béremelés kezdődik jövő évtől az egészségügyben.

A miniszter elmondta, hogy négy év alatt, négy ütemben emelkedik majd az egészségügyi dolgozók bére, ami 2022-re 72%-os növekedést jelentene. Az emelés érinti az egészségügyben dolgozó közalkalmazottakat, védőnőket, és az egészségügyben dolgozó, de nem egészségügyi felsőfokú végzettségűeket is.

Jővő júliustól 8%, 2020 januárjától 14%, az év novemberétől újabb 20%, míg 2021-ben további 30%-al emelkednek majd a bérek. A nyilatkozat szerint jövőre 14,1 milliárd, 2020-ban pedig 79,4 milliárd forintot szán erre a kormány.

Mivel jelenleg kritikus a helyzet az egészségügyi szektorban, ezért ez a lépés szinte elkerülhetetlen volt. Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára egy interjúban kifejtette, hogy a fizetések növelése mellett törekednek arra, hogy vonzóbbá tegyék a munkavállalók számára a nem pénzügyi feltételeket is. Lakhatási támogatás és ösztöndíj program indult, mellyel a már dolgozók és a leendő egészségügyi alkalmazottak elkötelezettségét is növelni szeretnék. Kiemelte, hogy az intézkedéseket egységes keretben szeretnék végigvinni, és nem csak a dolgozói bérek, hanem a kórházak felszereltsége, működési struktúrája is átalakítást, fejlesztést igényel. A folyamat fontos része lesz az egészségmegőrző programok, például a szűrőprogramok népszerűsítése is.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.