Legjobban fizető szakmák 2018

by | okt 10, 2018 | Karriertanácsok

Bár korábban írtunk már a legjobban fizető szakmákról, azonban kíváncsiak voltunk, hogy ez a lista vajon mennyiben változott meg mostanra.  Kerültek-e be újak, vagy minden maradt a régiben? Esetleg a sorrend változott meg? Lássuk!

Korábbi cikkünkben sok vezető volt, mint pénzintézeti vezető, vállalatvezető vagy személyzeti vezető.  Ami 2018-ban is stabilan maradt az első helyen, tartja, és el nem engedi a legjobban fizető szakmának járó díjat, az nem más, mint a légi forgalmi irányító. Ők továbbra is havi 800 ezer – 2 millió forint között keresnek, ami valljuk be, legtöbbünknek álomfizetés, és valószínűleg az is marad. Persze azért ne felejtsük el azt sem, hogy mekkora teher, felelősség van rajtuk, és, ha belegondolunk, sokkal több stressz éri őket, mint minket. Továbbra is szerepelnek a listán az IT és telekommunikációs technológiai termékek szervezésével foglalkozó szakemberek, a kutatási is fejlesztési vezetők, ami viszont időközben bekerült a toplistába, az valamilyen társadalmi, érdek-képviseleti szervezet vezetője. Illetve a listának bár csak az alján szerepel, de megjelent az alternatív gyógymódokat alkalmazó orvos, szakember is. Ez valahol meglepő, hiszen a homeopátiáról is megoszló vélemények születnek, megosztó tényezőként szerepel a társadalomban. Azonban mégis úgy tűnik, hogy egyre többen hisznek benne, egyre többen keresnek fel ilyesmit alkalmazó személyeket. Talán tényleg hatásos? Erre a részére most nem térünk ki, hiszen nem vág témába, a lényeg csupán annyi, hogy benne van a 15 legjobban fizetett szakmában.

Miről érdemes még beszélni?

Ami még egy érdekes, és említésre méltó dolog, az az, hogy mennyivel másabb szakmák a legjobban fizetettek Amerikában. Mert bizony a nálunk első helyen álló légiforgalmi irányító Amerikában csupán a sor végén kullog, náluk az első két helyen az orvos és a fogorvos szakmák állnak. Kint fontos szerepet kapnak az ügyvédek, szervezeti pszichológusok, olajmérnökök és építészmérnökök, pilóták, másodpilóták és a gyógyszerészek is.

Természetesen nem szabad azt sem elfelejteni, hogy teljesen más Magyarország, mint Amerika. Más munkákból folyik be alapból a legtöbb pénz, és egyértelmű, hogy nálunk nincs akkora szükség egy olajmérnökre, mint odakint. A fogorvosok és elsősorban orvosok azonban mindenhol nagyon fontosak, hiszen életeket mentenek, ha megbetegszünk, teljes mértékig tőlük függünk. Így kifejezetten pozitív, hogy Amerikában ezt honorálják is.

Szeretnéd, ha olyan állást találnál, ami, ha nem is a legjobban fizet, de jobban, mint a mostani? Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, vagy használd keresőnket, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.