A nap kérdése: Mit fogunk ebédelni? – 4. típus: A rendszeresen munkahelyen kívül ebédelők

by | aug 23, 2019 | Hírek

Munka közben fontos kérdés, hogy mit eszünk. Persze az is, hogy mikor, hiszen nincs rá sokszor idő. Azonban egy idő után az ember eljut odáig, hogy ráébred, tíz percen még sosem múlt semmi. Pedig köztudott tény, hogy tíz perc alatt meg lehet reggelizni vagy akár ebédelni is.

A munkahelyemen az egyik legfontosabb napi kérdés minden reggel felmerül. Mit fogunk ebédelni? A munkaügyi kérdések mellett leginkább ez foglalkoztatja napközben az embert. Ahogy észrevettem több típus megfigyelhető, melyekről a korábbi cikkemben már írtam. Az első volt a rendszeresen főző, a második a főzni nem tudó, harmadik az előre egy hétre rendelők, a negyedik a rendszeresen a munkahelyen kívül ebédelők, az utolsó pedig a nem ebédelő típus. Úgy gondoltam szívesen vennétek, ha részletesen is bemutatnám őket.

4. típus: A rendszeresen munkahelyen kívül ebédelők

Vannak emberek, akik nem szeretik a munkahelyen elfogyasztani az ebédjüket. De tudjátok, lehet, hogy igazuk van. A munkahely néha sok stresszel jár, az evéshez pedig nyugalom kell. Szerintem nagyon rossz döntés, mikor nem eszel napközben, hiszen úgy sem fizikai, sem szellemi munkát nem lehet végezni. Úgy gondolom még sosem múlt semmi azon a tíz percen, amit az ember ebéddel vagy akár vacsorával tölt, a reggeliről nem is beszélve. Pedig én igazán tudom, hogy mit jelent sokat dolgozni és a határidők után futni, mégis mindig találok időt az étkezésre.

Egy kicsit megértem azokat, akik nem szeretnek a munkahelyükön étkezni, hanem inkább meglátogatnak egy kifőzdét/éttermet/gyorséttermet, stb. Több előnye is van, például az ember kicsit sétál és levegőn van, ami bármilyen munkakörben jó tud lenni, de főleg az ülő munkát végzők körében praktikus. Kicsit kiszakad a megszokott környezetből, ami mindenképpen jót tesz, főleg azoknak, akik nagyon stresszes munkahelyen dolgoznak. Más közegbe kerül, mely kizökkenti a napi rutinból.

Aki nem a munkahelyén ebédel, számos hely közül tud választani. Rengeteg étterem kínál napi menüt, mely többségében igen kiváló minőségű és általában megfelelő tápértékű is. Ez sokszor a kifőzdei áraktól drágább, azonban a minőség miatt megéri az árát. Sok kifőzde kínál naponta különböző menüket, frissensülteket, leveseket, húsokat, köreteket, desszerteket. Több előnye is van, az egyik például az, hogy nem kell várni az ételre, hiszen előre elkészítik, illetve alacsonyak az árai. Helyben is lehet fogyasztani és elvitelre is lehet kérni. A gyorséttermek is megfelelő alternatívák lehetnek, hiszen hamar ételhez lehet jutni és ár/érték arányban is ki lehet fogni jó dolgokat.

De a lényeg az egészben, hogy ne sajnáljátok az időt az evésre, mindent meg lehet oldani, nagyon fontos a napi többször étkezés!

Bevallom nektek, hogy én igazából ritka példány vagyok, mind az öt típus keverékének mondanám magam, így mindig érdeklődő figyelemmel tekintek a különböző kaliberű étkezőkre.

Ti melyik típusba tartoztok?

 

 

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.