A nap kérdése: Mit fogunk ebédelni?

by | jún 28, 2019 | Hírek

Munka közben fontos kérdés, hogy mit eszünk. Persze az is, hogy mikor, hiszen nincs rá sokszor idő. Azonban egy idő után az ember eljut odáig, hogy ráébred, tíz percen még sosem múlt semmi. Pedig köztudott tény, hogy tíz perc alatt meg lehet reggelizni vagy akár ebédelni is.

A munkahelyemen az egyik legfontosabb napi kérdés minden reggel felmerül. Mit fogunk ebédelni? A munkaügyi kérdések mellett, leginkább ez foglalkoztatja napközben az embert. Ahogy észrevettem, több típus megfigyelhető, melyeket az alábbiakban mutatok be.

  1. Rendszeresen főzők: Van, akinek a családja, barátnője, férje, felesége, barátja főz rendszeresen. Én csak dobozos embereknek hívom őket. Minden reggel megjelenik a konyhában és az ebédjét különféle dobozokban a hűtőbe teszi. Ők a magabiztosak.
  2. A főzni nem tudók: Vannak, akik sosem főznek. Nincs hozzá kedvük, vagy nem is tudnak. Vagy egyszerűen nem érdekli őket a téma. Sosem tudják, hogy mit egyenek, rendeljenek esetleg elugorjanak egy étterembe, kifőzdébe. Ők a bizonytalanok.
  3. Az előre egy hétre rendelők: Van az embereknek egy olyan csoportja, akik rendszeresen előre egy hétre megrendelik dobozos ételeiket egy ételszállítótól. Ők nagyon tudatosak, általában diétáznak vagy vegák vagy valamilyen allergiájuk van, vagy nagyon spórolnak. Kétségtelen tény, hogy véleményem szerint ez a legolcsóbb módja a napi étkezésnek.
  4. A rendszeresen munkahelyen kívül ebédelők: Ők azok, akik nem hajlandóak ételt rendelni, és általában a munkahelyen kívül ebédelnek. Persze valahol ez is érthető, hiszen finomabb, frissebb is, és egy kicsit kizökkenti az embert a pörgésből, ha kimozdul az irodából, és azt a fél órát nem sajnálja egy rendes étel elfogyasztására. Az irodán kívül étkezők további két alcsoportra bonthatóak: a kifőzdében/gyorsétteremben ebédelők, és az éttermet választó napi menüsök.
  5. Persze van még egy kategória, mely a címben szereplő kérdést sosem teszi fel. A nem ebédelő típus. Vannak, akik meleg ételt inkább este otthon vagy étteremben esznek, későn reggeliznek, így estig kihúzzák evés nélkül.

Abban mindannyian egyetérthetünk, hogy napközben enni fontos dolog, hiszen ahhoz, hogy akár fizikailag, akár szellemileg alkalmasak legyünk a munkára, energia kell. Energiát pedig csak ételből tudunk magunkhoz venni.

Szóval csak annyit tudok tanácsolni: evésre fel!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.