A nap témája: Gyors vacsora ötletek elfoglalt embereknek

by | okt 18, 2019 | Hírek

Aki azt gondolja, hogy főzni nehéz, nagyon rosszul hiszi. Főzni egyszerű, csak az emberek szeretik túlkomplikálni. Pedig nagyon gyorsan el lehet készíteni egy vacsorát, legyen az főtt étel vagy hideg étel. Néhány ötletet szeretnék bemutatni nektek, melyek megkönnyítik a hétköznapokat. Mindenképpen olyan ételeket fogtok kapni tőlem, amik este nem terhelik meg a gyomrot és nem is hizlalnak illetve egészségesek. És a legjobb bennük, hogy könnyű elkészíteni őket, így aki hétközben sokat dolgozik, ő is oda tud figyelni arra, hogy egészséges vacsorát tegyen a családja és önmaga számára az asztalra.

Gyors vacsora ötletek:

  1. A sztár: hús+saláta vagy egyéb köret

Nálam ez az abszolút kedvenc, főleg az időspórolás miatt. Egyszerű grill hús fűszerekkel serpenyőben vagy sütőben sütve. Mellé könnyű saláta vagy a hússal együtt készült zöldség köret. Könnyű étel és szénhidrát nélkül vacsorára nem is hizlal. Bármilyen öntettel feldobható vagy akár savanyúsággal is. Könnyen variálható, így nem válik unalmassá. Egyszerre több hús készíthető több fajta körettel, így akár több napig variálva is fogyasztható, nem merül fel a probléma, hogy mindig ugyanazt esszük.

  1. Az egészséges: leves

Azért szeretek levest enni, mert tartalmas levesek készíthetőek, melyek megállják a helyüket főételként is. Persze hosszabb ideig szükséges főzni, azonban az előkészítése kevés időt vesz igénybe. Könnyen elrugaszkodhatunk a marhahúsleves és gulyásleves kettősétől, mert igen tartalmas zöldséglevesek is készíthetőek. Azért praktikus, mert laktató, azonban nem terheli meg este a gyomrot. Előre nagyobb adag elkészíthető, így akár több napra is van vacsora a család számára. Elfoglalt embereknek különösen előnyös! Előre elkészítve pedig fagyasztható is adagokban, így bármikor van mihez nyúlni.

  1. Fehérje+vitamin: Tejtermékek, tojás és zöldségek

Este érdemes enni fehérjét valamilyen zöldségekkel. Erre nagyon alkalmas a tojásfehérje, a túró, a cottage cheese bármilyen salátával és zöldséggel feldobva. Abszolút nem nehéz étel és még csak nem is hizlal. Valamilyen könnyű hús (pl. szeletelt grill csirkemellfilé, pulykamellfilé, stb.) vagy akár felvágott is ehető mellé (persze nem a zsírosabb fajtájú).

  1. A szuper egészséges: halak

Az egyik kedvence vacsorám a tonhal zöldségekkel, salátákkal. Én csínján bánok a szénhidrátokkal este, de ha nagyon muszáj, eszem hozzá puffasztott rizst. A tonhalsaláta számos módon elkészíthető, ezer dologgal variálható, így sosem válik unalmassá.

  1. Az egyszerűek: egytálételek

Számomra az egytálétel nem csak a rakott krumplit takarja. Bármilyen húsféle variálható zöldségekkel, tejtermékekkel, még csak rizst vagy bármilyen magas szénhidrát tartalmú dolgot sem kell tartalmaznia. Leönthető tejtermékekkel kevert tojással és a legjobb benne, hogy nagy adagban készíthető, hosszú napokig eláll, így akár hétvégén elkészítve több napra is elegendő vacsorához jutunk. Különböző öntetekkel és savanyúsággal is feldobható.

  1. Superfoodok: quinoa, stb.

Őszintén nem tudom, hogy hiszek-e a superfoodokban (áh, erről is mindenfélét olvasni a neten), de az biztos, hogy én szeretem őket. Az ökológiai lábnyomuk nagyon nagy, környezetterhelőek, de legalább finomak és soknak elég alacsony a szénhidrát tartalma és állítólag egészségesek. Az egyik kedvencem a quinoa, mert bármilyen hússal vagy zöldséggel lehet kombinálni és elkészíthető édesen vagy akár sósan is.

A lényeg, hogy mindig egyetek, ne hagyjatok ki egy étkezést sem, mert az biztos, hogy nem egészséges. Az egyoldalú táplálkozás sosem célravezető, legyen az magyaros étel sok zsírral vagy az állandóan egészséges ételek fogyasztása. Én legalábbis az egyensúlyban hiszek. Nem mondom, hogy állandóan csirkét eszem zöldséggel, mert azt gondolom, hogy lehet és kell is kiegyensúlyozottan étkezni, pedig nem ez a szakmám, de egy kis olvasgatással az ember sok mindenre rá tud jönni. Én hiszek a helyi és szezonális alapanyagokban (már csak környezetvédelmi szempontból is), úgy gondolom, hogy a hazai alapanyagok kiválóak és számtalanszor bebizonyosodott, hogy jó minőségűek is. De erről majd egy következő cikkben hosszabban fogok írni!

Jó étvágyat nektek!

 

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.