A nap témája: Vásárlási tippek elfoglalt embereknek

by | nov 6, 2019 | Karriertanácsok

Vásárolni nem egyszerű feladat, főleg azért, mert rengeteg idő és energia. Az elmúlt egy évben sokat fejlődtem, így egyre tudatosabbá válok a témában. Most néhány ötletet írok nektek, amivel megkönnyítitek a saját életetek:

  1. Élj rendszerben: Tényleg nem nehéz, csak egy kis időt kell szánni arra, hogy megfelelően szervezzük a vásárlást és a főzést, ha nagyon elfoglaltak vagyunk. Én például előre tervezem meg, hogy mit fogok főzni, általában két hétre előre, így már előre tudom, hogy mit kell megvennem. Persze néha így is kimarad egy-két dolog, de mennyivel egyszerűbb azért egy kisebb boltba bemenni, mint órákig bolyongani egy nagyobb helyen. Szóval a lényeg, hogy tervezzetek! A tervezés másik nagy előnye, hogy a bevásárlások összegével előre lehet kalkulálni. Nem mellesleg így rengeteg pénzt meg tud spórolni az ember, hiszen nem megy bele váratlan vásárlásokba, tehát tudatos vásárló lesz!
  2. Vezess listákat: Amennyiben valami elfogy otthon, egyből felírom a telefonomba a jegyzetek közé, így amikor bevásárlásra kerül sor, nem kell gondolkodnom azon, hogy mit is kell vennem. Egy másik egyszerű mód, ha a hűtőre egy jegyzettömböt tesztek, így a családtagok is bármikor fel tudják írni a listára a hiányzó terméket. Mindig listával menj vásárolni! És egy fontos listaírási szempont: én mindig kategóriánként írom a listát, tehát úgy, amelyik részen megtalálom a boltban (pl. tejtermékek, kenyerek, zöldségek, gyümölcsök, tisztálkodási szerek, stb.)
  3. Vásárolj online: Nagyon szeretem, lassan egy éve vásárolok élelmiszert online (illetve már mást is). Rengeteg előnye van. Például vásárlás közben látod, hogy mekkora összegnél tartasz. Nem veszel feleslegesen meg dolgokat, hiszen a végén fizetés előtt a kosárból bármit ki tudsz törölni, miközben azt átnézed (én rengeteg dolgot szoktam a végén kitörölni, mert rájövök, hogy még sincs rá szükségem). Milyen kellemetlen a boltban a pénztárnál azt mondani termékekre, hogy bocsánat, ezt mégsem vinném el, de nem tudom már honnan vettem el… Pontos és kiszámítható, hiszen bármelyik online élelmiszer bolt egy általad megadott 2 órás intervallumban érkezik, tehát hozzád igazodnak, ha éjjel van időd rendelni, akkor éjjel válogatod össze a termékeket. Sokkal nagyobb a választék, mint a boltban és az ember nem bolyong a hipermarketben órákig, mire mindent megtalál, nem áll sorban a kasszánál. Tapasztalatom, hogy sokkal több akciós termék is található a neten. Továbbá lehet szatyor nélkül rendelni, így ládákban szállítják ki a cikkeket, szóval még környezetbarát is. És az utolsó nagy előnye, nem neked kell hazacipelni, bármekkora mennyiséget rendeltél! Elhozzák az ajtódig, hát kell ennél jobb?
  4. Vásárolj piacon: Én a piacokat is nagyon szeretem, hiszen ott egy helyen minden terméket meg lehet venni és még a helyi termelőket is támogathatod. Továbbá szerintem ezek a legolcsóbb vásárlási helyek, ha az ember már rutinos és tudja, hogy mit hol érdemes venni. A piacok nagy előnye, hogy a legkörnyezetbarátabb módon tudsz vásárolni. Viszed a saját textil szatyrod, a saját dobozod és nem kérsz feleslegesen műanyag zacskókat. A piacon gyorsan be lehet vásárolni, hiszen minden kis helyen megtalálható és másik nagy előnye, hogy a kért termékekről bármit megtudhatsz, ha megkérdezed az eladót.
  5. Vásárolj ritkán: Amennyiben tudatosan tervezel, elkerülheted az impulzív vásárlásokat (mert milyen könnyű meggyőzni a boltban engem is, ha látok egy szép terméket, biztosan azt gondolom, hogy erre rögtön szükségem van, még akkor is, ha nincs). Tervezz heti egy vagy kétheti vásárlással, ez a legjobb módja az időspórolásnak. Minek mindennap boltba rohangálni?
  6. Fagyassz: Én mindig előre megrendelem a következő hetekre jutó húsokat, melyet a felhasználás formájában fagyasztok le, pl. szeletelve, darálva, csíkozva vagy akár már befűszerezve is le lehet fagyasztani ételeket. Illetve könnyen nyersen összeállítva is fagyaszthatóak ételek, tehát már csak főzni vagy sütni kell kiolvasztás után.

Te hogy szoktál vásárolni?

Vagy olyan elfoglalt vagy a munkád miatt és olyan sokat túlórázol, hogy szinte soha nem marad időd az alapvető napi teendőkre? Lehet, hogy érdemes lenne munkát váltanod? Nézz körül a Cvonline.hu közel 10.000 álláshirdetése között, és kezdésképpen töltsd fel vagy készítsd el az önéletrajzodat, ha nincs kéznél, akkor hozz létre egy Gyors Profilt csupán 3 perc alatt, hogy bármikor, pár kattintással jelentkezhess egy állásra, ha szeretnél.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.