7 tipp a hatékony álláskereséshez

by | ápr 7, 2020 | Karriertanácsok

Mindenkinek megvan a maga módszere, ahogy az álláskeresésbe belefog. Megírjuk az önéletrajzunkat, jó esetben a motivációs levelünket is. Próbálunk egy előnyös profilképet készíteni magunkról, majd regisztrálunk néhány álláskereső-oldalon. Figyeljük a megjelenő hirdetéseket és ’posta fordulatával’ már pályázzuk is a legjobban tetszőket. Ez már önmagában is elég sok időt vesz igénybe, és még nem is beszéltünk a többi alternatív módszerről, melyekről innen-onnan hallunk. Ha egyelőre nincs időd az új technikákra, legalább a megszokott utakon próbálj kicsit fejleszteni, hogy hatékonyabbá váljon az álláskeresési technikád. 

Tippek az álláskereséshez

Tippek az álláskereséshez

Íme 7 tipp a hatékony álláskereséshez.

1. Játssz az állásportálok szűrőivel!

Az álláskereső portálokon jellemzően többféle keresési szűrést tudsz beállítani: mely településen keresel állást, milyen területen szeretnél elhelyezkedni, teljes-, részmunkaidős- vagy esetleg a távmunka érdekel.

Használd kreatívan ezeket a szűrőket és próbálj ki többféle szűrőkombinációt!  Például annak ellenére, hogy 8 órás állást keresel a lakhelyeden, érdemes lenne megpróbálkoznod más beállításokkal: pl. részmunkaidős munka, egy távolabbi hely kombinációjával. Elképzelhető, hogy így is találsz olyan munkahelyet, ahol a béren felüli juttatásokkal (utazási támogatás, cafeteria) együtt már számodra is elfogadható feltételekkel tudnál munkába állni.

Állások listája

2. Ne lógd el a pályázati anyagod személyre szabását!

Előfordulhat, hogy több álláslehetőséget is találsz. Ahelyett, hogy egyszerűen csak elküldöd az önéletrajzodat ezeknek a cégeknek, szánj időt arra, hogy kicsit rá igazítsd a pályázati anyagodat a cég álláshirdetésére.  Az állás kiírásában világosan látszik, melyek azok a fontos kritériumok, amelyek a leendő munkáltató számára fontos (képzettség, szakmai tapasztalat, személyiségjegyek). Ezek alapján gondold végig az eddig tapasztalataidat és találd meg azokat a pontokat, ahol rámutathatsz ezekre az értékeidre a saját karrieredben.
Mindez időt vesz igénybe, ezért a sikeres pályázat érdekében priorizálj! Állítsd sorrendbe az álláslehetőségeket, majd azokkal kezdj foglalkozni, amelyek a legjobban tetszenek neked.

3. Állítsd be a saját állásértesítődet! (Ezt csak egyszer kell megtenned.)

Az állásportálokon lehetőség van saját állásértesítők beállítására. Ez egyfajta hírlevél, melynek tartalmát saját magad állítod össze. Megadod, hogy milyen szempontok szerint keresel állást, majd elmented a beállításokat a profilodban. Ezek után az automatikusan listát kapsz e-mailen azokról az aktuális állásokról, melyek megfelelnek ezeknek a szempontoknak.

4. Ne várj visszajelzésre!

Ne hagyd abba az álláskeresést, miközben visszajelzésekre vársz! Valószínű, hogy több elutasítás előzi meg a sikeres pályázatot. A várakozással töltött idő csak elnyújtja az álláskeresési időszakot. Elutasítás esetén se keseredj el, próbálj rájönni mi lehetett a hiba és azt hogyan tudnád kijavítani!

5. Tégy jó elsőbe nyomást! Motivációs levél & bemutatkozó videó

Készíts minden pályázathoz külön kísérőlevelet! Ezek a levelek teszik meg helyetted az első benyomást. Ha belegondolsz mennyi időbe telik végigolvasni egy ilyen levelet, rájössz, hogy milyen kevés időd is van erre a bizonyos első benyomásra. Fontos: a kísérő leveled legyen őszinte, tükrözze a valódi motivációdat.

Újdonság a bemutatkozó-videó készítése. Ezt a megoldást egyelőre még kevesen használják ki, éppen ezért előnyre tehetsz szert a többi pályázóval szemben, ha elkészíted a saját videódat. Nagy pluszt adhat a jó első benyomáshoz.

6. Iratkozz fel a hírlevélre! A jó pap is holtig tanul.

Érdemes feliratkozni az állásportálok hírleveleire is. Itt jellemzően tippeket, tanácsokat kapsz az álláskereséssel kapcsolatban. Ezeket mindig érdemes elolvasni.  Ha sok minden számodra már evidens és egyértelmű, mindig akadhat olyan gondolat, vagy megközelítés, amire esetleg még nem gondoltál. Ugyanez miatt érdemes a blogokat is átolvasni, találhatsz bennük megszívlelendő tanácsokat.

Hírlevél feliratkozás

7. Kérj referenciát!

Sokat nyomhat a latba, ha referenciákkal tudsz szolgálni korábbi munkáltatóidtól. Elsőre mindenkinek a volt főnöke jut eszmébe, de nemcsak feletteseidtől kérhetsz ajánlásokat, hanem munkatársaktól, ügyfeleidtől, beosztottjaidtól vagy akár beszállítóidtól is.

Tehát, amit most azonnal megtehetsz: Regisztrálj, iratkozz fel a hírlevélre, töltsd fel a profilodat és állítsd be az állásértesítődet! =>

Regisztrálok / állást keresek

 

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget? A Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, vagy használd keresőnket, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat, vagy készítsd el Gyors Profilod, mellyel akár 3 perc alatt is elkészülhetsz (tényleg így van, teszteltük is)!

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.