Egymás szemében, avagy mit keres a jelölt és mit keres a cég?

by | aug 24, 2020 | Karriertanácsok

Ezt a bejegyzést úgy lenne igazságos, ha a cégek is elolvasnák. Viszont ez egy álláskeresőket támogató blogoldal, így most Neked, álláskeresőnek szól a cikkem. Ha elolvasod, remélem, kicsit másként fogsz tekinteni a cégekre, mert megpróbálom megmutatni Neked, hogy nincs olyan nagy különbség a Te és a leendő munkaadód elvárásai között.

Mit keres a jelölt és mit keres a cég?

Egy személyes történettel szeretném kezdeni. Mielőtt elkezdtem HR-rel foglalkozni, éveken keresztül üzletkötő voltam. Számos értékesítési és tárgyalástechnikai tréningen vettem részt, amelyek témája legtöbbször az volt, hogyan tudom kideríteni, hogy mire vágyik az ügyfelem. Mire rutint szereztem az üzletkötésben, rájöttem, hogy ugyan minden ember más és más, de az alapelvárások (pl. saját és a családi boldogság, anyagi biztonság, harmonikus élet és kapcsolatok stb.) legtöbbször azonosak, de legalábbis nagyon hasonlóak.

Hogy jön ez az álláskereséshez és a cégek toborzásához?

Amikor egyéni ügyfelekkel dolgozom, sokszor úgy érkeznek hozzám, hogy már túl vannak néhány csalódáson a munkakeresésben. Sokszor hallom, hogy a cégek nagy része nem felel meg az igényeinek és mennyire nehéz jó munkahelyet találni.

Amikor a cégekkel dolgozom együtt, akkor tőlük hallom vissza, mennyire nehéz jó és megbízható munkaerőt találni. És amikor megkérdezem, hogy melyek az alapvető elvárások cégek és munkavállalók felé a következőket hallom, mindkét oldalról:

Szóval mindkét fél nagyjából ugyanazt várja el a másiktól. A tökéletes partnert keresi egy stabil, megbízható, hosszútávú együttműködésre és nem utolsó sorban szeretne jól járni. Már majdnem olyan ez, mint egy online társkereső. És ha jól belegondolsz, a munkahelyeddel-munkahelyeden több időt töltesz el, mint a saját szeretteiddel.

Amikor interjúra készülsz, érdemes egy kicsit a mások oldal szemével is megvizsgálnod magad, illetve a másik szemével ránézni a saját igényeidre. (Megnyugtatásul, ezt szoktam mondani a céges ügyfeleknek is.)

  • Tisztességet vársz el? Tudsz-e tisztességes lenni az adott céggel, az ő keretein belül?
  • Elkötelezettséget, megbecsülést vársz el a leendő munkaadódtól? Képes vagy-e viszonozni a cég viselkedését?
  • Megbízható, stabil céget szeretnél? Te mennyire vagy megbízható?
  • Jó bért szeretnél? Mit tudsz érte cserébe adni, hogy a másik fél is úgy érezze, jó üzletet kötöd Veled?
  • Rugalmasságot vársz el? Te mennyire vagy rugalmas?

Jó gondolkodást és kívánom, hogy mielőbb találd meg a Hozzád illő állást és céget!

 

Elkészítem az online profilomat

 

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget? A Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, vagy használd keresőnket, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat, vagy készítsd el Gyors Profilod, mellyel akár 3 perc alatt is elkészülhetsz (tényleg így van, teszteltük is)!

Karriertanácsadóként állásváltóknak és álláskeresőknek segítek megtalálni azt a hivatást, amelyben megtalálják önmagukat és megkapják a kellő elismerést munkájukban. Hiszem, hogy a munka és az öröm nem kizárja, hanem kiegészíti egymást. Miben tudok Neked segíteni? Közösen tudatosítjuk, milyen értékekkel rendelkezel, amelyekkel könnyeben tudsz elhelyezkedni, és gyakorlatban támogatlak az állások felkutatásában, a pályázati anyagok megírásában, interjúra való felkészítésben és social media jelenlétedben. 17 éve dolgozom különböző nagyságú cégekkel, akiknek segítettem megtalálni a számunkra megfelelő munkatársat. Itt a CV Online oldalán írásaimmal beviszlek a „színfalak” mögé és beavatlak a HR-esek kulisszatitkaiba, hogy milyen elvek és gyakorlat mentén választják ki a számukra megfelelő munkatársat.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.