Merjenek-e gyermekvállalás előtt váltani a nők?

by | jan 29, 2020 | Karriertanácsok

A munkaerő piacon előny, vagy hátrány, hogy még nincsen gyermeked? Körbejártuk a témát és tippeket is hoztunk a hatékony álláskereséshez.

Munkahelyváltás gyermekvállalás előtt

Munkahelyváltás gyermekvállalás előtt

Örök igazság nincsen a témában, hiszen valótlant állítanék akkor is, ha azt mondanám, hogy még soha senkit nem ért hátrányos megkülönböztetés akármilyen „kategóriába” is tartozzon. Azonban pontosan ennek elkerülése érdekében érdemes olyan vállalatot választani, ahol a cégkultúra megköveteli, az egyenlő bánásmódot a női munkavállalókkal szemben. Amennyiben a váltás előtti tippekre lenne szükséged, úgy olvasd el az előző cikkem a témában.

A munkáltatók mostanra felismerték, hogy a jó fizetés még korántsem garancia arra, hogy a munkavállalóit ott tartsa a cégnél. Nézzük, hogy mikor érdemes elgondolkodnod a váltáson:

  • reggelente az általános fáradtságon kívül azt érzed, hogy nincsen erőd bemenni a munkahelyedre;
  • évek óta ugyanabban a pozícióban dolgozol és nem látod az előrelépési lehetőséget;
  • a főnököddel nem vagy megelégedve;
  • nagyon sokat utazol a lakhelyedtől a munkahelyedig;
  • nem inspirál a munkaköröd;
  • a csapattal nem jössz ki túl jól;
  • nincsen fejlődési, tanulási lehetőség;
  • gyakran megbetegszel;
  • tartósan stressznek vagy kitéve hónapokig.

Hogyan keress munkáltatót és mire figyelj?

Az álláshirdetésekben mindig vannak olyan hívószavak, amelyek eleve arra utalnak, hogy családbarát munkahelyről lehet szó. Nézzük melyek lehetnek ezek:

  • 8 órás munka, azonban megbeszélés alapján 6 órában is végezhető.
  • igény szerint heti x napon „Home Officre-ra” lehetőség van.
  • nyári szünetben ingyenes gyermekfelügyeletet biztosítunk.
  • programjavaslatok a szülés utáni időszakra, hogy felzárkóztassák és körforgásban tartsák az anyukákat.

Rengeteg csoport és fórum létezik, ahol utána tudsz kérdezni a vállalatnak, akár anyukás csoportokban is, azonban óva intenélek a hirtelen következtetésektől. Sose feledd, hogy leginkább azok kommentelnek, akiket valamilyen sérelem ért és mint tudjuk az igazság mindig középen van. Természetesen bőven fognak olyanok is írni, akik imádnak ott dolgozni.

Mindenképpen azt javaslom, hogy nézz szét a hirdetések között, gyűjtsd  ki egy Excel táblában a neked tetsző hirdetéseket és készítsd el hozzá a profi önéletrajzod és motivációs leveled. Ehhez itt tudod megnézni a sablonjainkat, vagy kérd bátran a segítségem.

Nézzük, hogy mire figyelj az állásinterjún?

Az első és legfontosabb, hogy soha ne feledd, semmilyen joguk nincsen a családi életed, a gyermekvállalási terveidet, vagy bármilyen magánéleti helyzetet firtatni az életedből. Sajnos én is tapasztaltam már olyat az interjúkon, hogy egy-egy cégvezető nem túl  korrekt kérdéseket tett fel. Azonban a mai trendeknek köszönhetően már odafigyelnek a munkahelyi élményre, és azt is tudják, hogy a munkavállalók motiválása elsődleges szempont lett és ebbe a családbarát filozófia is beletartozik

Mindenképpen bátorítalak, hogy nézz szét az ajánlatok között és merj pályázni, rengeteg sikertörténetet kísérhettem végig és csodás beszámolókat hallottam már pozitív változásokról. A tapasztalatom az, hogy a váltás meg szokott térülni és olyan, mintha Téged is kicseréltek volna, hiszen a napjaidból a legtöbbet a munkahelyeden töltöd. Az a tudat,  hogy a gyermekvállalás után visszavárnak rugalmas feltételekkel gyakorlatilag megszűnteti az esetleges szorongásod és nyugodtabb évek várnak Rád.

Igyekszem mindig felhívni a figyelmet, hogy bár semmi sem lehetetlen és sosem érdemes feladni, vagy sohasem lesz késő a váltásra, azonban  amennyiben gyermekvállalás előtt állsz és tervezed a váltást, ez most az ideális időszak a számodra. Az aktuális ajánlatainkat itt találhatod.

Sok sikert!

Zsák Tina | Mentor & Párkapcsolati coach | szenvedelybolhivatas.blog.hu | linkedin

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget? A Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, vagy használd keresőnket, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat, vagy készítsd el Gyors Profilod, mellyel akár 3 perc alatt is elkészülhetsz (tényleg így van, teszteltük is)!

Tina mögött több, mint 15 év marketing és HR munkatapasztalat áll, 2017-ben megalapította a Szenvedélyből hivatás! közösségét, ahol a saját metódusa szerint segíti a hozzá fordulókat. Az erőssége, hogy a tehetséged fejlesztése által megtalálja a szuperképességed, és ezáltal végre Te is rátalálhatsz a hivatásodra. Mentorként segíti a kezdő és meglévő vállalkozókat, ahol az organikus elérésen és a tartalomgyártáson van a fókusz. Elszántan hisz az egyensúlyban a magánélet és a hivatás között, ezért kiemelt figyelmet szentel a párkapcsolati területekre is, hogy segítsen átlendülni az esetleges elakadásokon.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.