Hogyan javíthatunk a kollégák egészségén?

by | szept 2, 2021 | Munkaadók - HR Blog

Főként az őszi és tavaszi időszakban szokott rájönni a kollégákra a nagy fáradtság. Ilyenkor jobban érdemes ügyelnünk a munkatársak egészségékre, hogy elkerüljük az esetleges lebetegedéseket. Van néhány olyan tényező, amellyel nagyban hozzá tudunk járulni az egészségük és az energiájuk fenntartásához, ezeket gyűjtöttük most össze:

Testmozgás

A napi 8 órás ülő munka kiegyensúlyozásához mindenképp fontos, hogy a dolgozók ügyeljenek a testmozgásukra is. Vállalati szinten bevezethetünk akár a közös reggeli tornákat, vagy bérkiegészítésként támogathatjuk a dolgozók sportolását (pl. All you can move kártyával).

Friss oxigén

Érdemes gyakran szellőztetni az irodában és fontos, hogy a munkatársak ne csak a négy fal között legyenek egész nap. Szorgalmazhatjuk például a kertben vagy a parkban való ötletelő megbeszéléseket.

Megfelelő étkezés

Az egészség fenntartásához nélkülözhetetlen a megfelelő, teljes értékű táplálkozás. Ezt elősegíthetjük oktató megbeszélésekkel, előadásra hívhatunk táplálkozási szakértőt, hogy fejlesszük a kollégáknál a tudatos táplálkozást. Emellett kihelyezhetünk az irodákban friss gyümölcsöt, melyből bátran fogyaszthatnak a munkatársak.

Hidratáltság

Az étkezésen kívül ugyanilyen fontos a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás is. Ezt is segíthetjük az irodában kihelyezett vízautomatákkal és a vízfogyasztás fontosságára felhívó plakátokkal.

Rend

Az egészség megőrzésében nagyban hozzájárul a környezetünk is, az hogy milyen helyen dolgozunk. Éppen ezért fontos, hogy mindenkinek a saját íróasztalán rend uralkodjon. Ez nem csak az egészség megőrzésében, hanem a produktivitás növelésében is szerepet játszik. Ezt is, a rendre felhívó plakátokkal, vagy akár havi jutalommal ösztönözhetjük.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.