Kreativitással a kiégés ellen

by | okt 28, 2022 | Karriertanácsok, kiemelt-4

Sokan hitték, hogy a home office majd megoldja a kiégés problémáját, de nem így történt. A HRTV „Kreativitással a kiégés ellen” című interjújában Galántai Orsolya, kreatív facilitátor kifejtette, hogy mikor folyamatos a megfeszítettség, csak a favágás van, nincs időnk önmagunkra, nincs időnk kísérletezni, új dolgokat kipróbálni, új utakat keresni, akkor jön a kiégés.

A kiégés okai

  • monotonitás,
  • nincs/kevés flow állapot,
  • önállóság hiánya.

Ezek az okok hatással vannak a mentális egészségünkre, stresszt okoznak és kiégéshez vezetnek. A munka eloszlása egyenlőtlen a szervezeteken belül a lelkes tehetségekre nagyobb nyomás, több terheltség jut.

Mi segít a kiégés megelőzésében?

A kérdésre a választ a lenti videóban hallhatjuk, ahogyan az is kiderül, hogy miért segít a már kialakult állapot kezelésében, ha kreatív énünk érvényesülhet vállalati környezetben a munkánk során.

HRTV - A felkészült HR szakemberek videótékája. Felületén több mint 200 HR és szervezetfejlesztés témájú műsor várja az elhivatott, inspirációra vágyó szakembereket. HR hírek, elemzések, portré-, interjú- és kerekasztal-beszélgetések széles kínálata, hetente friss tartalommal.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.