Fejvadász szolgáltatás másképp-nálunk szeretni fogod!

by | aug 31, 2022 | Munkaadók - HR Blog

Így vedd le válladról a legtöbb teendőt, ha épp új munkatársat keresel

Fejvadász szolgáltatást általában két okból szoktak igénybe venni a munkáltatók:egyrészt, amikor egy speciális tudással rendelkező vagy vezető beosztású munkatársat keresnek, és ennek köszönhetően akár egy adott területre specializált szakértőt hívnak segítségül.

A másik ok, hogy a cég már hónapok óta nem találja a releváns jelöltet hirdetésein keresztül, így végül mégiscsak fejvadászt keres meg a pozíció betöltéséhez.

Akármilyen okból is történik az együttműködés, sok esetben ezzel a módszerrel jóval hamarabb találják meg a munkaadók leendő kollégájukat, mint egy hagyományos álláshirdetéssel, ezen kívül a toborzás ezen ágával sok pénzt és időt lehet megtakarítani.

Esettanulmány: Valutapénztáros

Egyik partnercégünk, aki a pénzügyi szektor, azon belül is a valutaváltás kiemelt szolgáltatója, már nem először vette igénybe fejvadász szolgáltatásunkat Valuta pénztáros pozíciójához, így tapasztalatai többszörös együttműködésen alapulnak.
Legutóbbi keresés során az ígért jelölt mennyiséget túllépve végül 16 előszűrt jelöltet kaptak, akik szakmai tudásban teljes mértékben megfeleltek az elvárásoknak, és végül sikerült is felvenni új kollégát a küldött jelöltekből.

Elmondásuk alapján több okból is szívesen veszik igénybe újra a Cvonline.hu előszűrési szolgáltatását – például, hogy olyan lokációra is tudtak így új kollégát felvenni (Budakalász), aminél a hagyományosabb toborzási csatornákon keresztül nem jártak sikerrel. Ezen kívül különösen nagy segítségnek tartják, hogy mire felveszik a jelöltekkel a kapcsolatot, kedvesen és mosolygással telve emlékeznek vissza a Cvonline.hu toborzói által a cégről és a pozícióról elmondottakra. Így már az előszűrés alatt egy sikeres benyomás alakul ki az adott cégről, növelve annak esélyét, hogy a jelölt még szívesebben menjen hozzájuk dolgozni.

Hozzátették, hogy az említett pozícióra eddig nem tudtak egykönnyen toborozni, hiszen hiába rendelkeznek sokan a valuta pénztáros képesítéssel, mégsem szívesen helyezkednek el a szakmában. Ezért ők igyekeznek motiválni a jelölteket anyagi és egyéb juttatásokkal egyaránt, és ezt megelőzi a gondosan előszűrt, releváns szakemberek megtalálása, amihez most már többször vették és fogják is igénybe venni fejvadász szolgáltatásunkat.

Összességében tehát milyen helyzetekben lehet segítségedre fejvadász szolgáltatásunk?

  • Nem vagy toborzási szakember, és szeretnél inkább szakmai teendőidre időt és energiát fordítani, ezt a folyamatot pedig másra bíznád.
  • Nem idegen számodra az álláshirdetések és a toborzás világa, viszont olyan speciális pozícióra vagy félreesőbb helyszínre keresed új kollégád, ami összetettebb, célzottabb keresést és akár több forrás felkutatását igényli.
  • Az is lehet, hogy magad is mindennap hr-esként /munkaerő-közvetítőként végzed a munkád, azonban kapacitáshiány vagy bármilyen egyéb okból kiszerveznél egy vagy akár több keresést is.

Egyre gyakrabban fordul elő, nemcsak vállalati hr-esek és vezetők, hanem recrutiment ügynökségek is hozzánk fordulnak és kiszervezik a munkájuk egy részét, így nem szükséges a toborzás teljes folyamatán végigmenni, csupán az általunk gondosan kiválasztott 3-5 jelölttel foglalkozni.

Akár most bővül először a csapat, akár már valaki évek óta benne van a toborzási szakmában, nem titok, mennyire összetett folyamat ez az álláshirdetés megírásától egészen a legmegfelelőbb jelölt kiválasztásáig.

Hogyan zajlik az együttműködés a gyakorlatban?

  • Csupán 1 telefonbeszélgetés elég ahhoz, hogy felmérjük a keresési igényeket és minél jobban megismerjük a pozíció részleteit és az ideális jelölt ismérveit.
  • Ettől kezdve toborzási szakértő kollégáink átvállalják az összes további teendőt, minden rendelkezésünkre álló adatbázisból és egyéb nagy közönségű platformjainkon keresztül veszik fel a kapcsolatot a kritériumoknak megfelelő álláskeresőkkel.
  • Minden esetben egy első körös interjút folytatnak a jelöltekkel, ezzel mélyebb részleteiben felmérik az alkalmasságukat és a személyes tulajdonságaikat is.
  • Fix időn belül továbbítanak 3-5, vagy akár pozíciótól függően több jelöltet, akik minden igénynek megfelelnek, így csupán a végső kiválasztás marad hátra, minden más teendőt előtte toborzási szakértőink elvégeznek.

Miért éppen minket válassz?

Egy további ügyfelünk meglátása, az előzőhöz képest teljesen más szektorból, aki minden oldalról jól ismeri szakértőinket és működésünket:

„Több mint 3 éves tapasztalatom van a Cvonline.hu-val kapcsolatosan, mint munkáltató és mint munkavállaló egyaránt.
Szállodai pályafutásom során sok esetben használtam a Cvonline.hu szolgáltatásait és minden alkalommal sikerrel jártam. Professzionális hozzáállásukat álláskeresőként is sikerült megtapasztalnom. Jelenlegi munkahelyemet is az ő segítségükkel sikerült megtalálnom.
Úgy gondolom, a vírushelyzet miatt teljesen átalakult a munkaerőpiac, ebből kifolyólag rengeteg akadályba ütköznek a munkáltatók. A Cvonline.hu teljes mértékben felkészített ezekre a változásokra és mindenben segítséget nyújtott az ideális munkatárs megtalálásához.”

/Gábri Tamás, szállodaigazgató, Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló/

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.